beljenje zob

Različne metode za beljenje zob

Vsi si želimo zdravih, lepih, belih sijočih zob. Za to seveda lahko v veliki meri poskrbimo samo. Žal pa z leti naši zobje pričnejo izgubljati belo barvo, in to zaradi različnih dejavnikov – med drugim tudi zaradi določene vrste hrane in pijače.

Če se vam zdi, da so vaši zobje zabarvani in zato nič kaj privlačnega videza, k sreči obstaja rešitev. To je beljenje zob. Postopka se sicer lahko lotite v samostojni režiji, a rezultati zagotovo ne bodo tako učinkoviti, kot če bi vam tovrstno zobozdravstveno storitev opravil strokovnjak.

Dolgotrajni rezultati beljenja zob

Če se boste odločili za beljenje zob in želite, da so rezultati čim bolj dolgotrajni in res takšni, kot si želite, je najbolje, da storitev opravite pod okriljem strokovnjakov. Ti vam obljubljajo ne zgolj dolgotrajnih učinkov, temveč tudi povsem nebolečo in varno tehnologijo beljenja.

Za najboljše in dolgotrajne rezultate beljenja zob, je najbolje, da storitev opravite pod okriljem strokovnjakov.

Le kdo med vami si ne želi imeti filmskega nasmeha. Dandanes lahko svoje zobe posvetlite že samo z enim obiskom v izbrani ordinaciji. Dejstvo je, da so beli zobje simbol lepega nasmeha pa tudi lepote.

Beljenje zob z lučko

Na voljo je kar nekaj metod beljenja zob. Med drugim tudi beljenje zob s posebno lučko. V tem primeru gre za profesionalni sistem za beljenje zob, ki je bil izdelan v tujini, temelji pa na več kot tridesetletnih izkušnjah na področju beljenja zob.

Beljenje zob pri vašem zobozdravniku: Ali modra svetloba res deluje?

Pri metodi beljenja zob z lučko gre za kombinacijo uporabe belilnega gela in posebne lučke. Z njeno pomočjo se torej barvila v sklenini zob razgradijo, in sicer s procesom kemične oksidacije. Sistem vključuje možnost regulacije jakosti svetlobe. Slednje zagotavlja prilagoditev intenzivnosti postopka ter s tem poskrbi, da med postopkom ne prihaja do skelenja zob.

Beljenje temnih odmrlih zob

Zob, v katerem odmre živec, je navadno bolj temne, sivkaste barve. V primeru da takšen zob še ni bil endodontsko zdravljenje, je seveda treba najprej odpraviti ta del.

Nato pa se lahko v zob vstavi vložek, ki je izdelan iz natrijevega perborata in vodikovega peroksida. V tem primeru gre za notranje beljenje zob.

Omenjeni vložek se mora menjati tedensko, običajno pa se zamenja dvakrat. Nato se lahko odločite še za beljenje preostalih zob, če boste na primer želeli svetlejše tudi ostale zdrave zobe.

V isti kategoriji: