terapije v toplicah

Do boljšega zdravja pripelje tudi obiskovanje toplic

Do zdravja in boljšega počutja vodijo številne poti. Pomembno je, da si izberete tisto, ki vam najbolj prija oziroma je za vas najboljša možnost. Ena od možnosti je, da si izberete zdraviliške in preventivne programe, ki vam jih ponujajo slovenske terme in zdravilišča.

Seveda možnost terapije v toplicah ne pomeni, da so terme namenjene zgolj starejšim osebam in osebam, ki se tam zdravijo za poškodbami. To je odličen kraj za vse, ki si na sploh želite boljšega zdravja, ki bi vas spremljal čim dlje časa. Zdravilne terapije izvajajo izkušeni specialisti za raznovrstna bolezenska stanja, najbolj sodobno zasnovana diagnostična oprema in strokovnjaki za rehabilitacijo.

Izbira toplic za izboljšanje zdravja

V naših naravnih zdraviliščih vam je na voljo veliko poti do zdravja. Seveda se morate odločiti, katere terme boste obiskali in tam izboljševali svoje zdravje, se sproščali, uživali in ne nazadnje uživali tudi v dobri hrani. Izvrstna izbira so terme Thermana Laško, za katere ste verjetno že uspeli slišati oziroma ste jih že obiskali.

Thermana Laško vam ponuja veliko korakov do zdravja. S preventivnimi programi medicinskega wellnessa in vrhunskimi medicinskimi storitvami lahko tudi zaradi njih ohranjate in izboljšujete svoje stanje zdravja.

Thermana Laško vam ponuja preventivne programe medicinskega wellnessa in vrhunske medicinske storitve za izboljšanje zdravja. Vir: Thermana Laško

Na voljo so najrazličnejše zdravilne terapije oziroma raznovrstni medicinski programi, s katerimi se lahko lajšajo različna stanja bolezni pa tudi posledice poškodb. Vključuje zdravljenje revmatskih bolezni in poškodb, prav tako zdravljenje drugih indikacijskih področij.

Zdravljenje v naravnem zdravilišču

Terapije v toplicah so vedno povezane z uporabo naravnih zdravilnih dejavnikov. Poleg termalne oziroma zdravilne vode je na voljo tudi primerno podnebje in druge naravne sestavine. Prav vsak zdravilen dejavnik pa je s strani strokovnjakov temeljito preučen. To pomeni, da so njegovi učinki dokazani.

Rehabilitacija v Thermani Laško – medicina, terapije, rehabilitacijska zdravstvena nega.

Thermana Laško med drugim ponuja specifične preventivne programe, kot so programi proti staranju, protistresne terapije, programe za bodoče mamice, programi za zdravo hrbtenico in podobno.

Izjemno priljubljene so medicinske in terapevtske masaže, prav tako posebne masaže, kopeli, obloge in pilingi. Pogosto so odlična pot za ohranjanje zdravja. Izvajajo pa se seveda pod strokovnim vodstvom.

Prehrana in dietetika v termah

Uspešne terapije v termah so povezane tudi s prehrano in dietetiko.

V naravnem zdravilišču Thermana Laško namreč posebno pozornost namenjajo zdravi prehrani in ponudbi primernih dietnih jedilnikov, in to za najrazličnejše potrebe in želje gostov.

Pri pripravi samih jedi je posebna pozornost namenjena učinkom vitalne hrane, prav tako njenemu lokalnemu poreklu.

V isti kategoriji: