surova hrana za pse

Zakaj izbrati BARF hrano za naše pse?

Kakovost prehrane je izredno pomembna za pse vseh velikosti, starosti in pasem. Veliko ljudi se odloča za surovo hrano za pse, saj je veliko bolj vsebinsko bogata od procesiranih briketov in konzerv z mesom. Ker so naši psi zelo podobni volkovom, kar se tiče prehranjevalnih potreb, je idealno, če jih hranimo s prehrano BARF. Sestavljena je iz naravnih sestavin, kot so nekuhano meso, zelenjava in sadeži. Omenjena hrana je zelo podobna temu, kar volkovi jedo v naravi in je prilagojena njihovemu prebavnemu sistemu. Zato je primerna za aktivne kot tudi bolj občutljive in starejše pse vseh pasem.

Iz česa je sestavljena surova hrana za pse?

BARF ali surova hrana za pse je sestavljena iz različnih sestavin. Za njeno prepoznavo in uspešnost je v veliki meri zadolžen doktor Ian Billinghurst, ki je bil veterinarski kirurg in nutricionist. Ugotovil je, da ima generična hrana za pse, mačke in druge živali zelo negativen vpliv na njihovo dolgoročno zdravje. Njegov recept je v osnovi sestavljal 60% surovega mesa in kosti, ostalih 40% pa zelenjava, sadeži, zelišča ipd.

Kakovost prehrane je izredno pomembna za pse vseh velikosti, starosti in pasem.

Dandanes se pri sestavi BARF prehrane veliko podjetij še vedno drži omenjenega recepta. V osnovi pa lahko računamo, da je omenjena prehrana zelo kakovostna in primerna za naše male štirinožne kosmate prijatelje. Po sestavi in okusu je idealna izbira za prehranjevanje kateregakoli psa, saj je hipoalergena ter izredno vsebinsko bogata.

Sestavine v BARF hrani za pse

Sestava hrane BARF za pse je dokaj preprosta. Vsebinsko pa je zelo bogata, kar omogoča psom, da ohranjajo visok nivo energije, lepo dlako, močan imunski sistem, zdrave zobe in močne sklepe. Nekatere izmed najbolj pogosto uporabljenih sestavin so:

  • Surovo meso, ki je sestavljeno iz mišic in organov
  • Surove kosti določene živali
  • Zelenjava
  • Sadeži, kot so jabolka

Nekatere vrste surove hrane za pse vsebujejo tudi jogurt omejenih količinah, saj je bogat z zdravimi bakterijami, ki pozitivno vplivajo na prebavni sistem psa.

Pozitivni učinki hranjenja psa z BARF metodo 

Uživanje kakovostnih in zdravih obrokov bo našemu psu prineslo veliko brezskrbnih, zdravih in srečnih let življenja. Lastniki psov pa bodo tudi opazili, da se bo količina blata pri psu zmanjšala. Obenem pa ne bo močnih neprijetnih vonjav. Ker je vsa BARF prehrana lahko prebavljiva, bo prebavni sistem psa iz hrane pobral vse koristne vitamine, minerali in druga hranila. To pa bo imeli kot posledico lažje, manjše in manj smrdeče blato. Mogoče pa je tudi, da bo pes izgubil močan vonj telesa, ki je dokaj neprijeten, če se žival dalj časa zadržuje v zaprtih prostorih brez zračenja.

V isti kategoriji: