limfna drenaža telesa

Limfna drenaža tudi za krepitev imunskega sistema

Limfna drenaža prinaša številne koristi, med drugim tudi krepitev imunskega sistema. Prav tako naj bi tovrstni postopek na nas deloval antistresno. Prinašal naj bi tudi stranske učinke, na primer zaspanost in povečano delovanje mehurja. Slednje ni nič slabega, ker se s tem telo zgolj čisti.

Po limfni drenaži kliče porušeno ravnovesje v telesu – zlasti zaradi stresa, hujšanja ali pa zakisanosti telesa. Če limfni žilni sistem stimuliramo, lahko v telesu ponovno vzpostavimo pravilno ravnovesje. To pa si želimo tudi na dolgi rok.

Vloga limfe v telesu

V našem telesu ima limfa večjo vlogo, kot si morda predstavljamo. Deluje namreč kot nek filter, ki nas varuje pred najrazličnejšimi okužbami ter boleznimi. Za takšno terapijo se zato zanima vse več terapevtov, kozmetikov pa tudi zdravnikov. Tovrstno storitev ponujajo tudi sodobno zasnovane terme.

Limfni sistem je mreža občutljivih cevk po vsem telesu. Odvaja tekočino (imenovano limfo), ki je iztekla iz krvnih žil v tkiva in jo skozi bezgavke izprazni nazaj v krvni obtok. Limfna drenažna masaža, znana tudi kot ročna limfna drenaža, lajša otekline, ki se pojavijo, ko zdravljenje ali bolezen blokira vaš limfni sistem.

Ročna limfna drenaža je na primer postopek masaže, pri katerem s pomočjo posebne ročne tehnike poteka glajenje. To pa vpliva na naš limfni sistem.

Upočasnjen limfni sistem

Če je naš limfni sistem upočasnjen, to pomeni, da je upočasnjen tudi naš metabolizem. Če ima naše srce za pretok krvi črpalko, pa je naš limfni sistem nima. To pomeni, da je treba za pravilno delovanje limfnega sistema poskrbeti sam. V povezavi s tem največ lahko naredimo z rednim gibanjem.

Dobro delovanje limfnega sistema je nujno za človekovo splošno zdravje. Limfna drenaža ima vlogo pri odvajanja tekočine, razstrupljanju telesa in pri obnovi tkiv.

Limfna drenaža ugodno ne vpliva zgolj na limfni sistem, temveč blagodejno vpliva še na naš živčni sistem, imunski sistem pa tudi na kakršno koli bolečino. V telesu ima limfni sistem odstranjevati produkte telesne presnove. Osnovni namen limfne drenaže je čiščenje telesa.

V toplice na limfno drenažo

Med drugim limfno drenažo kot storitev ponujajo številne terme. Takšna storitev odlično vpliva tudi na boleče mišice, na bolečine v križu, prav tako dobro odpravlja razdraženost in utrujenost, ki so posledica preveč natrpanega urnika.

Limfna drenaža vam bo pomagala odpraviti revmatične težave, učinkovito zmanjšuje otekline rok in nog, ki nastajajo predvsem kot posledica nabiranja vode v telesu.

Kot lahko vidite, vam limfna drenaža lahko ponudi številne prednosti. Če ne drugje, si storitev lahko privoščite v termah. Izberite primernega ponudnika in se odpravite v terme ne zgolj na kopanje v zdravilni vodi, temveč na številne storitve, ki lahko odlično vplivajo na vaše počutje pa tudi na samo zdravje.

V isti kategoriji: