Reševanje podatkov iz SD kartice

Pametni telefoni, tablice in druge računalniške naprave se močno zanašajo na vgrajen spomin za shranjevanje podatkov. Kapaciteto spomina je mogoče razširiti z SD kartico, ki jo hitro in preprosto vgradimo v skoraj katerokoli prenosno napravo. Ker je njena velikost hitro več deset ali sto gigabajtov, je velika verjetnost, da bomo na njo shranjevali ogromne količine podatkov. Te pa se lahko izgubijo, če se omenjena kartice kakorkoli okvari. Srečo je mogoče reševanje z veliko uspešnostjo, če svojo napravo zaupamo izkušenim tehnikom, ki nam bodo znali pomagati.

Zakaj pride do okvare spominske kartice?

Moderne mobilne naprave so vedno manjše, kar se tiče vsebovane strojne opreme. To pomeni, da je posamezna spominska kartica tudi zelo majhna po dimenzijah sestave. Zato je tudi izredno občutljiva na udarce, vlago, vročino in druge elemente. Če pride v telefonu do pregrevanja, kratkih stikov ali drugih težav, lahko sama kartica preneha delovati.

Vse spominske kartice so izredno krhke. Zato je pomembno, da z njimi delamo pravilno in jih ne puščamo izpostavljene sončnim žarkom, grelnim telesom in drugim nevarnostim. Tudi, če izredno pazljivo delamo s svojim pametnim telefon, ni zagotovljeno, da ne bo prišlo do okvare spominske kartice.

Kartice SD se uporabljajo v številnih digitalnih napravah, kot so fotoaparati, videokamere in pametni telefoni.

Izgubljeni podatki na spominski kartici

Veliko uporabnikov prenosnih računalnikov, tablic in pametnih telefonov se ustraši, ko naprava preneha delovati. To je normalno, vendar v večini primerov ni razloga za skrbi. Vsi izgubljeni podatki na spominski kartici se še vedno nahajajo na njej. Če sama kartica preneha delovati, je zelo pomembno, da jo čimprej odnesemo na servis. S tem se izognemo dodatnim poškodbam podatkov. Obenem pa se poceni reševanje, saj je potrebnih manj tehničnih posegov, da se restavrira izgubljene digitalne vsebine na kartici.

Manjša nepazljivost nam lahko povzroči veliko glavobolov pri uporabi pametnega telefona. Z nekaj pritiski lahko popolnoma izbrišemo podatke na notranjem in zunanjem spominu. Podatki na spominski kartici se pogosto izgubijo, zaradi nepravilne uporabe telefona. Neglede na težavo, je izredno pomembno, da se napravo oziroma kartico čim prej prinese na servis za reševanje podatkov iz računalniških naprav.

SD kartica ima omejeno življenjsko dobo

Vsaka SD kartica ima omejeno življenjsko dobo. Ima omejeno število zapisov podatkov, ki pa je posamezni uporabnik pogosto ne doseže. Kljub temu je dobro, če smo pozorni na starost same kartice. Nikoli ni dobra praksa, da iz telefona starega več let prenesemo SD kartico v nov telefon. S tem načeloma ni nič narobe, če želimo kopirati slike in druge podatke. Je pa res, da se s tem zniža zanesljivost delovanja kartice, saj morda ni več v najboljšem stanju. Zato je vedno priporočen nakup nove kartice, če imamo popolnoma nov telefon.

Spominska kartica je ugodna za nakup

Novejše spominske kartice so dokaj ugodne za nakup. Ne predstavljajo velikega stroška, saj dobimo že 64 in več gigabajtov za zelo dostopno ceno. V primeru reševanja iz spominske kartice je največji strošek ravno reševanje podatkov. Zato je pomembno, da z reševanjem ne zavlačujemo in kartico odnesemo na servis čim prej. S tem se bomo izognili izgubi podatkov in bomo pocenili storitev reševanja. Priporočljivo je, da ne poizkušamo sami rešiti podatkov, saj lahko še dodatno poškodujemo kartico, zaradi njene občutljive narave.

V isti kategoriji: