kupi domeno s končnico

Prava domena za uspešen nastop na spletu

Izbira prave domene za vaše podjetje je izredno pomembna za vašo prisotnost na spletu. Kupi domeno, ki je primerna za tebe in zaščiti svojo blagovno znamko. Izbira prave domene je zelo pomembna, saj je to prvi stik potencialnih strank z vašim podjetjem ali znamko. Priporočamo registrirati domeno z končnico .si, če ciljate na slovenski trg, hkrati pa je dobro registrirati tudi končnico .com, da zaščitite svojo blagovno znamko pred konkurenco. Če želiš poslovati na evropskem trgu, kupi domeno s končnico .com ali .eu. Obstaja tudi veliko drugih možnosti izbire za bolj eksotične domene.

Kriteriji za izbiro domene

Kriteriji za izbiro domene so lahko različni, vendar je pomemben dejavnik, ki ga je potrebno upoštevati, kratkost in preprostost domene. Domena naj bo kratka in jedrnata, da jo bo stranka lažje zapomnila in jo lahko hitro vpiše v brskalnik. Poleg tega bi morala biti domena tudi relevantna za vaše podjetje in njegove dejavnosti. Drugi pomemben dejavnik je končnica domene. Če ciljate na slovenski trg, je priporočljivo registrirati .si domeno. Za nastop na evropskem trgu pa sta najbolj primerni končnici .com ali .eu.

Kupi domeno s končnico .si za nastop na slovenskem trgu, za evropski trg pa sta najbolj primerni končnici .com ali .eu.

V primeru, da želite svojo blagovno znamko zaščititi pred konkurenco, je priporočljivo registrirati tudi druge priljubljene končnice, kot so .net, .info in .biz. Poleg tega je pomembno tudi, da preverite, če je domena še na voljo. To lahko storite tako, da vpišete želeno domeno v spletno orodje za preverjanje in preverite, če je na voljo. Za končno odločitev o izbiri domene je potrebno upoštevati tudi ceno registracije in možnosti, ki jih ponuja registrar.

Kako kupiti vašo novo domeno?

Kupovanje domene je preprost postopek, ki ga lahko opravite prek registrarja domen. Registrar je podjetje, ki skrbi za registracijo in vzdrževanje domen. Za registracijo domene potrebujete naslednje:

Kako kupiti domeno s končnico? | Registracija imena domene za mala podjetja
  • Izbira domene: Najprej se morate odločiti za ime vaše domene. Izberite ime, ki je kratko, preprosto in enostavno zapomnljivo. Pri izbiri domene upoštevajte, da je vedno bolje izbrati ime z končnico, ki je priljubljena na vašem trgu (npr. .si za slovenski trg).
  • Registracija: Ko ste izbrali domeno, jo lahko registrirate prek registrarja domen. Registracija vključuje vnos podatkov o lastniku, kot so ime, naslov in e-poštni naslov.
  • Plačilo: Ko ste vnesli vse potrebne podatke, boste morali plačati za registracijo domene. Plačilo lahko opravite prek kreditne kartice ali prek bančnega nakazila.
  • Potrditev: Ko bo registrar prejel plačilo, bo potrdil registracijo vaše domene. To lahko traja nekaj minut.
  • Konfiguracija: Ko boste prejeli potrdilo o registraciji, boste lahko konfigurirali vašo domeno. To lahko storite prek upravljalnika domen, ki ga ponuja registrar.
  • Začnite z delom: Ko boste konfigurirali vašo domeno, lahko začnete z delom. Lahko namestite spletno stran ali pa jo postavite v privzeti način, ki jo bo prikazoval kot “parkirano”
  • Vzdrževanje: Po registraciji domene je potrebno redno plačevati registracijo in vzdrževati domeno. To lahko storite prek registrarja domen, ki bo skrbel za vzdrževanje vaše domene in vas opozoril, ko bo potrebno plačati registracijo.

V isti kategoriji: