Kaj je spominska kartica?

Dandanes lahko vidimo, da se vedno več podatkov zapisuje na spominske kartice. Tako imamo prenosne predvajalnike glasbe, kamere in tudi računalnike, ki uporabljajo omenjen medij za branje in pisanje podatkov. Najbolj pogosto lahko zasledimo, da se na njih zapisujejo slike, videi, avdio in druge oblike datotek, ki jih lahko uporabimo v vsakodnevnem življenju. To jih naredi izjemno uporabne za osebno in poslovno uporabo, saj jih najdemo v različnih velikostih, kamor lahko shranjujemo vse možne podatke.

USB ključ ali SD spominska kartica?

Vsi poznamo USB ključe, saj imajo univerzalno uporabo in jih lahko uporabimo na skoraj katerikoli napravi. SD spominska kartica pa je dosti podobna, saj ima podobno kapaciteto in jo lahko uporabimo v večino modernih prenosnih in nekaterih namiznih računalnikih.

Spominska kartica pa ima nekaj prednosti pred USB ključem, ki so:

  • Manjša velikost
  • Manjša poraba energije
  • Večja hitrost

Večja hitrost je izjemno pomembna, saj jo bomo uporabljali na večinoma prenosnih napravah, kjer smo omejeni z življenjsko dobo baterije naprave, kamor želimo podatke presneti.

Uporaba v kamerah in drugih prenosnih napravah

SD spominsko kartico najbolj pogosto zasledimo v prenosnih kamerah. Velikokrat z njimi razširimo prostor, ki se že nahaja v kameri, saj je prepogosto premajhen. Večina novih kamer lahko snema v 4K resoluciji in, če imamo vgrajen 8GB pomnilnik, to ni dovolj za dolgotrajno uporabo. Spominska kartica pa nam lahko doda od nekaj Gigabajtov podatkov do nekaj Terabajtov, kar jo naredi izjemno uporabno.

Res je, da lahko vse podatke prenesemo na računalnik, ko smo doma, vendar kaj se zgodi, če smo na terenu in nam zmanjka prostora? Vse posnetke prenesemo na spominsko kartico, ki ima ogromno kapaciteto.

Najbolj popularne različice

Ko bomo nakupovali dodaten prostor za naš fotoaparat, video kamero ali pa tudi prenosnik, se moramo zavedati, da obstajajo različne vrste spominskih kartic. Najbolj popularne vrste spominskih kartic so:

  • MiniSD
  • MicroSD

Predlagamo, da preučimo priročnik naše naprave, ki nam pove, katere spominske kartice lahko sprejme. Včasih se lahko zgodi, da je naša naprava kompatibilna z večimi različnimi spominskimi karticami. Za pomoč z reševanjem podatkov z vseh spominskih medijev pa priporočamo obisk spletne strani kotar.si.

VPS strežniki so popolnoma prilagodljivi glede na želje in potrebe naročnika. Optimizirani so za stabilnost s podvajanjem kapacitet. Preberite več…

SI domena je vrhnja domena države Slovenije. Domena .SI je idealna izbira, če poslujete v Sloveniji oz. s svojimi spletnimi stranmi ciljate predvsem na obiskovalce iz Slovenije. Preberite več …

Reševanje podatkov. Vse prevečkrat se zgodi, da ljudje zaradi lastne napake ali programskih težav ostanejo brez dragocenih podatkov in ob tem nimajo varnostne kopije. Lahko gre za fotografije, dokumente, emaile, videoposnetke ali druge oblike podatkov.  Preberi več …

V isti kategoriji: