Visoka kakovost in ugodna cena puhalnikov in sesalnikov

Puhalniki so izdelani iz prvovrstnih materialov, ki zagotavljajo dolgo življenjsko dobo. Z močnim motorjem, kakovostnimi nastavki in robustnim ogrodjem je puhalnik za listje odlična izbira za vsakogar, ki si želi urejene okolic. Bencinski puhalniki za listje so nepogrešljivi za hitro in učinkovito odstranjevanje listja, trave, papirja in druge nesnage z vašega dvorišča. Naprava je lahka in opremljena z udobnimi naramnicami, kar omogoča enostavno uporabo.

Puhalniki za listje so vaš nepogrešljiv pomočnik za čiste površine

Hitro čiščenje z velikim pretokom zraka

Puhalniki zagotavljajo močan pretok zraka, ki bo v trenutku poskrbel za čist vrt in dvorišče. Njihova zmogljivost omogoča hitro in učinkovito odstranjevanje smeti, kar vam prihrani čas in trud. Vhodna moč označuje količino energije, ki jo naprava prejme iz omrežja, medtem ko je izhodna moč tista, ki jo naprava dejansko proizvede. Električne naprave običajno merijo to moč v vatih (W), medtem ko bencinski stroji pogosteje uporabljajo kilovate (kW) ali konjske moči (HP). Moč teh naprav se giblje med 1.000 in 3.000 W. Hobi modeli za občasno uporabo so na nižjem koncu tega razpona, medtem ko je za običajno uporabo priporočljivo izbrati napravo z močjo okoli 2.000 W. Vedno je dobro imeti nekaj rezerve v moči za zahtevnejša opravila.

Velikost in teža

Velikost sesalnikov za listje je običajno primerljiva z baterijskimi kosilnicami, z dolžino okoli 80 cm. Za lažje shranjevanje jih je mogoče razstaviti. Najlažji modeli tehtajo približno 1,5 kg, medtem ko lahko najtežji dosežejo težo 7 kg ali več. Za udobno delo naj teža naprave ne presega 5 kg, kar seveda ne vključuje teže polne zbiralne košare.

Hitrost zraka

Hitrost zraka, ki jo proizvede puhalnik, se meri v metrih na sekundo ali kilometrih na uro. Ta parameter je tesno povezan z močjo naprave. Minimalna hitrost zraka, ki je še sprejemljiva, naj bi bila okoli 200 km/h. Poleg tega se meri tudi sesalna moč, ki se izraža v kubičnih metrih na uro (m³/h), pri čemer je minimalna priporočljiva vrednost približno 400 m³/h.

Sesalna cev

Sesalna cev mora imeti okrogel prerez, saj se kvadratne ali pravokotne cevi pogosteje zamašijo. Premer cevi naj bo vsaj 15 cm, dolžina pa se razlikuje glede na vrsto sesalnika in lahko presega 50 cm. Daljša cev zahteva učinkovitejši sesalnik za optimalno delovanje. Regulacija moči omogoča prilagajanje zmogljivosti naprave glede na trenutne potrebe, saj največja moč ni vedno potrebna. Ta funkcija je standardna pri bencinskih sesalnikih, medtem ko jo imajo le nekateri električni modeli.


Naprava ne le sesa listje, temveč ga tudi drobi, kar omogoča prihranek prostora v zbiralni vreči in olajša kompostiranje. Učinkovitost drobljenja se meri v razmerju med nezdrobljenimi in zdrobljenimi odpadki, pri čemer so najpogostejša razmerja 10:1 ali 16:1.

Sesalna funkcija

Sesanje je glavna funkcija sesalnika za listje, ki omogoča odstranjevanje listja in druge nesnage. Pri izbiri naprave bodite pozorni, da ne kupite le puhalnika, saj sesalnik zagotavlja bolj celovito rešitev. Pihanje je osnovna funkcija, kjer zrak teče skozi cev in usmerja listje v določeno smer. Za manjše vrtove z nekaj drevesi je puhalnik lahko dovolj, za večje površine pa je priporočljivo razmisliti o sesalniku. Za lažje rokovanje, zlasti s težjimi in profesionalnimi modeli, so sesalniki opremljeni s plastičnimi ali gumijastimi kolesi. Ta kolesa so lahko nameščena že v tovarni ali pa jih kupite kot dodatno opremo. Pogosto so nameščena na ustju cevi, kar olajša premikanje naprave.

V isti kategoriji: