čelada za moped

Najbolj pomemben del opreme za vsakega motorista

Občutek svobode in zabave, ki nam jih ponuja vožnja z motorjem sta nepopisljiva. Resnica pa je, da je naše telo izpostavljeno številnim nevarnostim, neglede na velikost ali hitrost motorja. Tudi pri manjših hitrostih je ključnega pomena, da imamo zavarovano glavo. Zato je čelada za moped tudi obvezna oprema za vsakega motorista, saj nas lahko ubrani resnih poškodb in zavaruje naše življenje. Obenem pa nam nudi boljšo izkušnjo vožnje, saj nas ščiti pred UV žarki, letečimi žuželkami, prahom in drugimi nevšečnostmi.

Zaščita glave med vožnjo motorja

Eden izmed razlogov, zakaj je vožnja z motorjem tako zabavna, je občutek svobode. Ker smo izpostavljeni vsem elementom narave in ne sedimo v kovinski kabini avtomobila, lahko izkusimo hitrost in brnenje motorja, ko se vozimo po mestu ali podeželskih poteh. S tem pa pride tudi tveganje, saj našega telesa praktično nič ne ščiti pred udarci, ki so posledica padcev. Kakovostna čelada za moped zavaruje glavo voznika, ki pa je tudi najpogosteje poškodovan del telesa v primeru trkov, padcev in drugih nezgod. Dejansko nam lahko reši življenje in nas ubrani resnih poškodb, ki pustijo trajne posledice na našem zdravju. Zato je tudi zakonsko obvezen del opreme za vsakega motorista, neglede na velikost motorja, izkušenost ali druge dejavnike.

Boljši odzivni čas motorista

Odzivni časi so zelo pomembni za voznike vseh motornih vozil. Z mopedom se bomo zelo verjetno vozili po cestah in raznih poteh, kjer bodo udeleženi tudi vozniki drugih vozil, pešci, divje živali in podobno. Že pri 25 km/h se težje odzovemo na nepričakovane elemente pri vožnji, kar lahko privede do številnih nesreč.

Uporabljamo lahko čelade za moped z vizirjem ali brez, ki pokrijejo glavo in delno izolirajo hrup in trušč, ki ga ustvarjajo druga vozila, okolje ter podobno.

Z uporabo čelade za moped pa smo lahko bolj odzivni na številne nepričakovane situacije, ki se lahko pripetijo vsakemu motoristu. Če uporabljamo čelado z vizirjem ali brez, ki pokrije našo glavo, smo delno izolirani od hrupa in trušča, ki ga ustvarjajo druga vozila, okolje ter podobno. Vizir pa zaščiti našo glavo pred žuželkami, vlago in drugimi naravnimi elementi. Zato nam čelada za moped pomaga ohraniti zbranost in posledično tudi boljše odzivne čase.

Dober zgled za druge motoriste

Morda se sliši nepomembno ali neučinkovito, vendar dajanje dobrega zgleda drugim motoristom lahko reši življenje. Z uporabo čelade za moped dajemo dober zgled drugim voznikom, saj prikazujemo, da nam je mar za našo varnost, zakone in splošno kulturo v prometu. Mogoče pa tudi navdušimo katerega izmed bodočih motoristov, da si izbere kakovostno moto opremo in s tem sebi izboljša izkušnjo vožnje in pozitivno vpliva na ohranjanje varnosti v vsakodnevnem prometu

V tem videu pregleda čelad za skuterje vam bomo pokazali 3 najbolje ocenjene čelade za moped in skuterje, ki jih lahko kupite

Ne gre pa spregledati uporabnost motorističnih škornjev, jaken, hlač, rokavic in drugih oblačil ter dodatkov. Vsako kos opreme za motoriste nas varuje pred poškodbami, preprečuje prehitro utrujenost in nam omogoča, da uživamo v vožnji do najvišje mere.

V isti kategoriji: