reševanje podatkov iz USB ključa

Povrnitev digitalnih vsebin iz prenosnih spominskih medijev

Dandanes so prenosni spominski mediji bolj dostopni kot kadarkoli prej. Na voljo so v različnih velikostih vgrajenega spomina, oblikah, barvah ter drugih lastnostih. Zato predstavljajo odlično rešitev za shranjevanje digitalnih vsebin iz namiznega računalnika, prenosnika in tudi pametnih prenosnih naprav. V primeru okvare lahko koristimo reševanje podatkov iz USB ključa, ki je namenjeno osebnim in poslovnim uporabnikom. Glasbene datoteke, videe, aplikacije, PDF-je in druge elemente je mogoče pridobiti nazaj tudi iz zelo poškodovanih spominskih medijev. Zato je vedno priporočljivo, da poiščemo pomoč strokovnjaka, če nimamo več dostopa do shranjenih vsebin na prenosni pomnilniški napravi.

Pokvarjen USB ključ povzroči veliko težav

Prenašanje podatkov iz računalnika na računalnik je zelo pomembno za mnoge ljudi po vsem svetu. V domačem okolju lahko prenesemo družinske slike, video posnetke ali drugo digitalno vsebino iz namiznega računalnika na prenosnik ali obratno. Enako pomembno pa je prenašanje informacij iz enega računalniškega sistema na drugega z uporabo prenosnih spominskih medijev.

Če se zgodi, da shranjene pisarniške, glasbene, video ali druge datoteke niso več dostopne, pa nam reševanje podatkov iz USB ključa lahko pomaga.

Postopek povrnitve izgubljenih digitalnih vsebin vodijo tehniki oziroma strokovnjaki, ki podrobno pregledajo poškodovano napravo in prenesejo njeno shranjeno vsebino na svež spominski medij.

Pomembno se je zavedati, da so vse računalniške naprave občutljive. Zato je pokvarjen USB ključ pogosto posledica nepravilnega ravnanja. Se pa seveda tudi dogaja, da preneha delovati, zaradi tehničnih okvar in drugih napak. 

Kaj je razlog za pokvarjen USB ključ?

Razlogov za okvaro računalniških naprav je več. Težave se lahko pričnejo že v proizvajalčevi tovarni, kjer so bile storjene napake na strojnem ali programskem nivoju. To se sicer ne dogaja pogosto, vendar je lahko nizka kakovost komponent razlog za okvaro USB ključa, ki nepričakovano preneha delovati. Zato je predlagano, da ključe USB z opaznimi znaki razpok, poškodb na konektorju ipd. takoj vrnemo in jih ne uporabljamo. Težave z nadzorom kakovosti niso tako pogoste, da bi to bila splošna težava, vendar se lahko pojavijo pri kateremukoli proizvajalcu.

V primeru okvare lahko koristimo reševanje podatkov iz USB ključa, s pomočjo strokovnjaka, če nimamo več dostopa do shranjenih vsebin na prenosni pomnilniški napravi.

Nepravilno ravnanje s spominskimi mediji se pogosto tudi odraža v različnih okvarah. Razlog za pokvarjene USB ključe je lahko tudi prevelika izpostavljenost vročini. Tudi vlaga povzroči okvaro občutljivih čipov in drugih komponent.

Kako preprečiti izgubo ključnih podatkov na spominskih medijih?

Neglede na cenovni razred, funkcije in druge lastnost računalniške opreme, lahko pride do nenadnih okvar. Niso pogoste, vendar pa se lahko pripetijo komurkoli. Virusi lahko tudi hitro onesposobijo naš računalnik in povzročijo izgubo podatkov na trdem disku, SSD-ju ali drugem spominskem mediju. Pomembno je, da imamo rezervni načrt, kar se tiče shranjevanja pomembnih datotek iz in v naš računalnik. Tako preprečimo škodo, ki jo lahko povzroči okvara USB ključa na katerem imamo občutljive ali drugače dragocene pisarniške datoteke, PDF besedila, slike in podobno. Priporočljivo je, da imamo izdelane varnostne kopije ključnih datotek, programov, slik, videov in drugih digitalnih vsebin.

Kako popraviti pokvarjen USB ključ ali SD kartico v računalniku z operacijskim sistemom Windows

Nekateri uporabniki imajo velike količine podatkov na trdem disku v računalniku, pametnem telefonu ali drugi napravi. V tem primeru je priporočljivo, da uporabljamo NAS. To je računalnik, ki deluje kot osebni strežnik. Imamo pa tudi ogromno različnih dodatkov za kopiranje podatkov na in iz raznih naprav, ustvarjanje varnostnih kopij ter podobno.

V isti kategoriji: