Prednosti tabličnega računalnika

Tablični računalnik je majhna naprava, ki jo lahko držimo v roki. Ima več moči kot pametni telefon, vendar manj kot namizni računalnik ali prenosnik. Tablico lahko odnesemo skoraj kamorkoli, saj jo lahko pospravimo v nahrbtnik, torbo ali kovček. To jih je naredilo izjemno popularne pri ljudeh, ki so veliko na terenu. Podjetniki in fizične osebe imajo radi tako tehnologijo iz mnogih razlogov. Poglejmo si skupaj, zakaj so tablice tako iskane in kako nam lahko olajšajo vsakodnevno življenje.

Kaj je razlika med tablico in prenosnikom?

Lahko bi rekli, da so tablični računalniki manjša verzija prenosnikov. Imajo vse enake sposobnosti, vendar nimajo enake zmogljivost. Z njimi lahko opravljamo večino opravil, ki jih lahko na prenosnikih. To pomeni, da brez težav:

  • Prebiramo e-pošto
  • Gledamo filme
  • Uporabljamo socialne medije
  • Igramo lažje igre

Seveda lahko počnemo še veliko več, vendar so to najbolj uporabne funkcije.

Zunanja periferija, ki jo lahko priključimo na tablico

Res je, da imajo tablični računalniki manj možnosti priklopa zunanjih naprav. Tako nimajo USB vhodov, saj so narejene, da opravljamo vse brezžično. Večinoma tipkamo s tipkovnico na zaslonu, vendar imamo možnost priklopa zunanjih naprav. To so večinoma opravi preko Bluetooth povezave, saj lahko tako priklopimo na tablični računalnik skoraj nešteto različnih naprav. Te naprave so lahko:

  • Slušalke
  • Zvočniki
  • Trde diski
  • Druge Bluetooth naprave

Preden kupimo želeno tablico je dobro, če preverimo, katere zunanje naprave bi radi z njo uporabljali. Večino časa pa bomo tablico uporabljali brez dodatnih naprav, saj tako najlažje hitro odgovorimo na sporočilo, pogledamo urnik ter opravljamo druga opravila.

Preprosto napajanje naprave

Tablice polnimo preko vgrajenega USB-C, Micro USB ali Thunderbolt vhoda. V bistvu se polnijo enako kot pametni telefoni. Z vgrajeno notranjo baterijo imajo različno življenjsko dobo, ki se lahko razteza od dveh ur do celega dneva in še več.

Kabel preko katerega napajamo tablični računalnik služi tudi kot glavni kanal za prenos podatkov. To pomeni, da lahko tablico polnimo in z nje ali nanjo prenašamo podatke vseh vrst. Možno je tudi, da opravimo nadgradnjo operacijskega sistema ali programske opreme preko USB kabla. Za najbolj kvalitetno izbiro tablic, se lahko obrnemo na računalniško podjetje anni.si.

V isti kategoriji: