Strešni kovček za avto

Strešni kovčki za avto predstavljajo izjemno uporaben način povečevanja prostora

Strešni kovček za avto je več kot odlična izbira za povečevanje shranjevalnega prostora v vsakem vozilu. Na trgu so na voljo najrazličnejši avto kovčki, zato je treba biti pri izbiri še toliko previdnejši. Ni namreč vseeno, kakšna je njegova oblika, prostornina, velikost in še kaj bi se našlo.

Ko boste na povsem varen način želeli avto strešni kovček namestiti na vozilo, boste seveda potrebovali tudi ustrezne strešne nosilce. Nan voljo so strešni avto nosilci za vse znamke in modele vozil.

Po čem se strešni kovčki za avte med seboj razlikujejo?

V prvi vrsti se avtomobilski strešni kovčki med seboj razlikujejo predvsem po prostornini. Na voljo so denimo kovčki, ki merijo 200 litrov, pa tudi takšni, ki dosežejo prostornino 700 litrov. Posledično se seveda razlikujejo tudi po ceni. Na voljo je kovček za streho vozila za 200 evrov, prav tako tudi takšen, za katerega boste odšteli okoli 900 evrov.

Masivne, lahke stvari se dobro prilegajo strešnim kovčkom: torej stvari, ki zavzamejo veliko prostora, a ne tehtajo veliko. Npr. smuči, šotori, spalne vreče, spalne podloge, blazine, stoli za kampiranje itd..

V strešnem kovčku se najpogosteje prevaža smučarska oprema, na primer smuči. Vemo, da je takšen kos opreme za prevažanje lahko sila neroden. Smuči imajo namreč zelo ostre robove, tehtajo kar nekaj kilogramov. Ravno zato lahko prebijejo steno izbranega kovčka. Ta mora biti torej dovolj močna, da ne ogroža drugih udeležencev v prometu. Zato je za prevoz smuči priporočljivo uporabljati nosilce za smuči za avto.

Testiranje strešnih kovčkov za avto

Vemo, da testiranje strešnega kovčka za vozila poteka kar na nekaj ravneh. Med drugim se denimo preverja varnost pri trku, pritrjevanje na vozilo, prostornost, uporabnost, ne nazadnje še verodostojnost navedenih tehničnih podatkov.

Pred nakupom takšne opreme je zelo pametno preveriti tudi rezultate omenjenega testiranja. Šele nato se odločite za nakup najprimernejšega. Seveda na dobro ceno vedno vplivajo rezultati, ki vam omogočajo povsem varno pritrjevanje, prav tako varno vožnjo.

Uporaba avtomobilskega strežnega kovčka

Ko boste kupili najprimernejši strešni kovček za avto, je na vrsti njegova pravilna uporaba. Najprej je potrebno poskrbeti za povsem enakomerno porazdelitev tovora v kovčku ter ga nato varno pripeti s pomočjo pritrdilnih pasov.

Kako spakirati strešni kovček za avto in potovati z njim?

V sprednji del avto kovčka na strehi se vam splača raje dati bolj mehke predmete, na primer spalne vreče in torbe. Takšna oprema vam bo onemogočala, da bi lahko ostrejši predmeti predrli samo steno kovčka.

V isti kategoriji: