Človeško telo potrebuje maščobo za normalno delovanje

Izbira hrane je izredno pomembna za zdravo življenje. Naše telo pa tudi potrebuje maščobo, saj je izredno pomemben gradnik. Omogoča normalno delitev celic, zaščiti organe pred poškodbami ter ohranja primerno telesno temperaturo. Poleg tega pa je maščoba potrebna tudi za pravilno absorbacijo nekaterih hranil, izdelavo hormonov in druge pomembne funkcije. Izredno pomembne so omega 3 maščobe, ki jih naše telo ne more proizvajati samo. 

Zakaj so omega 3 maščobe tako pomembne?

Naše telo ne more proizvajati omega 3 maščobe, zato jih moramo zaužiti v naravni obliki. Potrebujemo jih, saj so ključni del membran celic po vsem telesu. Maščobe so tudi ključna sestavina pri proizvajanju hormonov, ki jih potrebujemo za uravnavanje krčenja in širjenja krvnih žil ter nižanja vnetij. Veliko raziskav je tudi potrdilo, da ljudje, ki jemljejo omega 3 maščobe, imajo bolj zdravo srce in ožilje, ter imajo veliko manjšo možnost napada srca ali kapi.

Preberite si tudi naslednji članek Zdravilni učinki konoplje.

Izboljšajmo zdravje srca

Največje prednosti omega 3 maščob je deležno človeško srce. Veliko dokazov obstaja, da omenjene maščobe omogočijo bolj zmerno in optimalno bitje srca ter preprečujejo, da bi nastala aritmija. Tudi pri ljudeh, ki trpijo za srčno aritmijo, lahko hitro olajšamo simptome. Aritmija je izredno pogost pojav, ki lahko vodi do srčnega napada. Omega 3 maščobe pa poleg izboljšanja bitja srca, tudi znižajo krvni pritisk, kar pomeni, da:

  • Olajšajo pritisk v našem žilnem sistemu
  • Omogočajo, da se naše telo regenerira
  • Preprečujejo obrabo krvnih žil ter boljši pretok hranil po telesu

Morska hrana ima največ omega 3 maščob

Morska hrana je izredno bogata z minerali in maščobami, ki jih naše telo potrebuje. Priporočeno je, da vsak enkrat tedensko uživamo neke vrste morsko hrano, kot so ribe, rakci, ribje palčke, školjke ipd. Razumljivo pa je, da to ni vedno mogoče, zato lahko na spletnih straneh, kot je www.popolnapostava.com dobimo maščobe omega 3, kot vrhunsko prehransko dopolnilo. 

Preberite si še naslednji članek: Boljši izgled zob z dentalnimi luskami

Dentalne ali zobne luske so primerne za popravilo raznovrstnih poškodb zob.

Lahko si tudi pomagamo pri raznih boleznih, če jemljemo omenjene maščobe. To pomeni, da znižamo vnetja, simptome in napredovanje bolezni, kot so:

  • Astma
  • Alzheimerjeva bolezen
  • Motnje pomankanje pozornosti
  • Srčne bolezni

Pomembno je, da vzamemo priporočeno količino, ki je napisana na embalaži, ali pa se posvetujemo s svojim zdravnikom, ki nam bo znal najbolje svetovati.

V isti kategoriji: