vetrobransko steklo za avto

Izredno pomemben del vsakega vozila

Vsak del našega jeklenega konjička služi določenemu namenu. Pogosto pa je spregledano vetrobransko steklo za avto brez katerega se sploh ne bi mogli voziti. Namenjeno je zaščiti voznika, sovoznika in potnikov pred elementi narave, kot so veter, žužki, mraz, vlaga, dež in podobno. Ker je to ključni avtodel, je izredno pomembno, da ni poškodovan. V nasprotnem primeru tvegamo varnost vseh ljudi v vozilu, kot tudi drugih udeležencev v prometu. Že majhne razpoke in druge poškodbe lahko vodijo do prepuščanja vode in podobno.

Vetrobransko steklo za avto nudi zaščito pred raznimi elementi

Zelo pomembna naloga vsakega avtomobila je, da nudi zaščito vsem ljudem, ki se nahajajo v kabini. To je tudi glavni namen vetrobranskega stekla za avto, ki je narejeno, da vzdrži sneg, dež, žužke in druge elemente zunaj vozila. Obenem pa pomaga pri vzdrževanju udobne temperature znotraj kabine.

Vetrobransko steklo avtomobila je sprednje okno, ki zagotavlja vidljivost in hkrati ščiti potnike pred vremenskimi vplivi.

Zato je tudi ključnega pomena za pravilno delovanje avtomobilske klimatske naprave v vsakem letnem času. Če je omenjen avtodel poškodovan, lahko tudi klimatska naprava izgublja moč delovanja, saj se temperatura ne zadrži v notranjosti kabine.

Zaščita v primeru trka

Modernejša vozila uporabljajo številne varnostne zračne vreče, ki se nahajajo v armaturni plošči, vratih in drugih delih. Strukturno varno vetrobransko steklo za avto je ključnega pomena pri manjših in tudi večjih trkih. Omogoča pravilno delovanje zračnih vreč, kar je lahko življenjskega pomena.

Novejši avtomobili so narejeni tako, da vetrobransko steklo do določene mere nudi oporo zračni varnostni vreči med tem, ko se napihne. S tem ublaži poškodbe voznika in sovoznika v primeru nesreče.

Dejstvo pa je tudi, da vetrobransko steklo za avto nudi oporo karoseriji. S tem je omogočeno, da avtomobil ohrani svojo obliko skozi svoje življenjsko obdobje.

Napredna tehnologija v našem avtomobilu

Novejši avtomobili so polni različne tehnologije, ki je namenjena lajšanju vožnje. Dober primer tega so vetrobranska stekla za avto z vgrajenim senzorjem za dež. Omogoča nam, da se avtomobilski brisalci samodejno zaženejo v primeru, da so se na steklu pričele nabirati dežne kaplje. 

Kako deluje senzor za dež na vetrobranskem steklu?

Nekatera vetrobranska stekla za avto imajo poleg senzorja za dež vgrajen tudi senzor za svetlobo. Ta omogoča, da se samodejno prižigajo dolge luči v nočnem času. Tako je voznik razbremenjen številnih dodatnih nalog, zato se lahko osredotoči na vožnjo.

V isti kategoriji: