Cev za vodo

Ključni pripomoček za zalivanje vrta

Oskrba travnika ali vrta od nas zahteva, da uporabljamo določeno orodje. V večini primerov gre za preprosta sredstva, ki nam pomagajo dostavljati vodo rastlinam, odstranjevati plevel, pognojiti zemlji in podobno. Morda pa je najbolj pomemben pripomoček cev za vodo, saj brez nje ne bi mogli storiti veliko. Prihrani nam veliko časa, saj ni potrebe po prenašanju vode ročno iz enega dela zalivalne površine na drugega. Obenem pa pohitri postopek zalivanja, saj vodo lahko po želji usmerjamo na želeno mesto, ne da bi nam jo zmanjkalo. Seveda pa je pomembna kakovost in dolžina omenjenega vrtnega pripomočka.

Tradicionalna cev za vodo

Tehnologija izdelave večine opreme za vrt se ni močno spremenila zelo dolgo časa. Še dandanes je mnogo orodij popolnoma enakih, kot je bilo nekoč. Pri tem pa se je pomembno zavedati, da so opazne tehnološke izboljšave v ceveh za vodo različnih izvedb. Na trgu so še vedno na voljo klasične izvedbe, ki so učinkovite in popolnoma dobro opravijo svojo nalogo. Poznamo pa tudi bolj kakovostne cevi za vodo s številnimi tehnološkimi izboljšavami.

Cev za vodo nam prihrani čas, saj ni potrebe po prenašanju vode ročno iz enega dela zalivalne površine na drugega in pohitri postopek zalivanja, saj vodo lahko po želji usmerjamo na želeno mesto, ne da bi nam jo zmanjkalo.

Novejše tradicionalne cevi za vodo imajo vgrajene razne tehnološke izboljšave, ki olajšajo hranjenje oziroma skladiščenje cevi, izboljšajo zmogljivost in olajšajo uporabo. Pogosto je mogoče opaziti napredne materiale iz katerih so omenjeni vrtni pripomočki narejeni. To preprečuje zvijanje cevi, razpokanje materiala ter omogoča daljšo življenjsko dobo.

Alternativne cevi za vodo

Razvoj različne tehnologije izdelave vrtnih pripomočkov je spremenil posamezno cev za vodo, ki jo želimo kupiti. To je tudi privedlo do izbira različnih izvedb cevi za vodo s posebnimi značilnostmi.

  • Nekatere posebne izvedbe omenjene vrtne opreme so namenjene za zalivanje pod visokimi pritiski, imajo izredno vzdržljivost, se ne zvijajo, so izredno lahke in podobno.
  • Omenjene cevi se smatrajo za posebne vrste cevi za vodo, ki so namenjene širši ali specifični uporabi.
  • Načeloma so dražje od navadnih izvedb cevi, vendar imajo različne tehnološke dodatke in izboljšave, ki jih naredijo bolj uporabne za razne namene.

Kako izbrati najboljšo cev za vodo?

Izbira katerekoli opreme za oskrbo vrta je lahko velik izziv. Ko pa govorimo o ceveh za vodo, pa te nevarnosti ni. Je pa pomembno, da se pri nakupu ne uštejemo in kupimo napačno dolžino cevi. Če to storimo, bomo imeli težave pri zalivanju bolj težko dostopnih kotičkov vrta ali travnika.

Nasveti kako izbrati najboljšo cev za vodo

Strokovnjaki priporočajo, da ročno izmerimo dolžino vrta in druge elemente, ki zahtevajo, da kupimo cev specifične dolžine. Ne gre pa zanemariti pritiska vode, ki ga cev za vodo lahko prejme, kot tudi pritiska vode v hiši oziroma pipi, kamor jo bomo priključili.

V isti kategoriji: