Kuhajmo lažje s predpasnikom

Kuhanje je lahko izredno koristen in poučen hobi, vendar se hitro naredi nered. Čiščenje kuhinje pa je zahtevno opravilo v katerem malokdo uživa. Res pa je, da si lahko nekaj tega težkega dela čiščenja prihranimo. Predpasniki nam pomagajo, da del maščobe, delcev hrane in drugih ostankov iz kuhinje obdržimo na sebi. Hkrati pa zavarujemo svoja oblačila pred globokimi madeži in večkratnim pranjem. Poglejmo si, kako nam predpasniki lahko olajšajo delo v kuhinji.

Preprečimo okužbe hrane

Morda še nikoli nismo slišali, da so predpasniki izjemen higienski pripomoček. V hrani se lahko hitro naberejo bakterije, ko jo pripravljamo. Te se prenesejo z naših oblačil na vse okoli česar se gibljemo. Tako lahko v zunanjem in notranjem okolju hitro prenesemo bakterije na sveže pripravljeno kosilo, večerjo ali malico. Predpasniki pa naredijo izolacijo med našimi oblačili in okoljem, kjer je hrana. To zelo pomaga pri preprečevanju zastrupitve in drugih težav.

Ostanimo varni v kuhinji

Predpasniki imajo tudi varnostno komponento, ki se jo morda še ne zavedamo. Hitro se lahko zgodi, da del oblačila, ki smo nanj pozabili, zagori. To je lahko srajca ali hlače, ki se ujamejo v vročino štedilnika ali drugega toplega telesa. Predpasniki pa zavarujejo naša oblačila pred takimi nezgodami, saj nas varujejo pred opeklinami, ozeblinami ter tudi urezom. 

Tako smo lahko sigurni, da:

  • Se ne bomo opekli po telesu
  • Ne bomo prenašali bakterij na hrano
  • Bomo zaščitili oblačila pred poškodbami

Predpasniki so priporočljivi tudi za otroke, ki radi kuhajo. Tako se naučijo discipline, reda in varnosti, ko pripravljajo hrano. Obenem pa jih ščiti pred nepotrebnimi poškodbami, ki se lahko hitro zgodijo.

Izberimo predpasnik po svojih željah

Katerikoli predpasnik ni vedno najboljša izbira. Poznamo plastične, narejene iz različnih tkanin ter v kombinaciji plastike in tkanine. Udobnost je tudi velikega pomena, saj se moramo počutiti neobremenjeno, ko tekamo sem in tja med kuhanjem. 

Seveda ni nujno, da nosimo predpasnike samo, če se ukvarjamo s hrano. Lahko smo pomočnik v kuhinji in peremo ter pomivamo posodo. V tem primeru priporočamo plastične predpasnike, saj se ne navlažijo in nas bolje ubranijo vlage.

Za kuhanje in lažje premikanje pa priporočamo predpasnike narejene iz tkanine. Odlična lastnost je, če ima naš predpasnik vgrajen žep. V njem lahko nosimo krpo za pomivanje posode ali kuhinje, kar je izredno praktično. Odlično izbiro predpasnikov lahko zasledimo na spletni strani www.majice.si, kjer bomo našli tudi bogato ponudbo majic ter ostalih oblačil.

V isti kategoriji: