popularne LED plafonjere

Varčne LED plafonjere

Izgled vsake hiše je močno povezan z razporeditvijo svetil. Pomembno vlogo igra tudi pohištvo, velikost prostorov, okrasi, kot so slike in podobno. Dejansko pa je posamezna plafonjera lahko funkcionalen in okrasni element v vsaki majhni ali veliki hiši ter stanovanju. Omenjena svetila so na voljo v številnih velikostih, postavitvah in oblikah. Za ustvarjanje svetlobe pa uporabljajo polprevodnike, ki lahko ustvarijo zelo veliko svetlobe, ne da bi se pri tem močno segrevali ali potrebovali veliko količino električne energije. Zato jih lahko uporabimo za varčno osvetljevanje vsakega prostora v naši hiši, neglede na njegovo velikost, namembnost in druge lastnosti.

Prilagodljiva svetila za osvetljevanje različnih prostorov

Velika prednost vseh novejših svetil je njihova učinkovitost delovanja. Tehnologija, ki jo vsebuje moderna plafonjera je prav osupljiva. To večinoma velja za tehnologijo polprevodnikov, ki ni prav nič podobna klasičnim žarnicam. Deluje tako, da električni tok ustvari svetlobo. Ko električni tok pride v stik z mešanico kovin in drugih materialov, se ustvari močna svetloba. Pri tem se materiali svetila zelo malo obrabljajo, kar močno podaljša oziroma poveča njihovo življenjsko dobo.

Preberite si še naslednji članek: Napredno svetilo s tehnologijo zaznavanja gibanja

Ti sodobni reflektorji združujejo visoko zmogljivo LED tehnologijo z inteligentnim senzorjem gibanja, kar omogoča avtomatsko vklop in izklop svetlobe glede na prisotnost oseb ali premikanje v okolici. To je še posebej koristno za osvetlitev vhodov, dvorišč, vrtov ali drugih območij okoli hiše, kjer želite zagotoviti varnost in udobje.

Visoka energijska učinkovitost je ključna lastnost vseh stropnih luči, namiznih svetilk, stenskih svetil in podobno. Zato so LED plafonjere vedno bolj popularne, saj predstavljajo zelen in učinkovit način osvetljevanja prostorov različnih velikosti. Primerne so tudi za prostore, ki želimo, da so deloma osvetljeni skozi celo noč, zaradi varnosti in drugih razlogov.

Najboljše LED plafonjere.

Stropna svetila za vsak dom

Izbira stropnih svetil je včasih zahtevno opravilo. Potrebno je upoštevati različne elemente našega doma, kot so velikost sobe, oblika svetila, moč svetlobe in še veliko več. Kar pa se tiče LED plafonjer, pa to načeloma ni težava. Postaviti jih je mogoče v vsak prostor, saj so na voljo v bolj klasičnih in tudi modernih izvedbah.

Zelo pomembno je, da se zavedamo, da so LED plafonjere izredno energijsko učinkovite. Zato so idealne za uporabo v moderno in tudi bolj klasično opremljenih domovih. Pomagajo nam pri zmanjšanju mesečnih stroškov z električno energijo.

Velika prednost vseh novejših svetil je njihova učinkovitost delovanja.

Dolga življenjska doba plafonjer

Novejša svetila imajo veliko daljšo življenjsko dobo, kot klasične izvedbe. Ker se posamezna plafonjera z vgrajenimi polprevodniki zelo malo segreva, tudi veliko dalj časa deluje. Omenjena lastnost jo naredi tudi veliko bolj primerno za uporabi v okolici otrok, živali, rastlin in pohištva. Površina svetila se le zelo malo segreje tudi med dolgotrajnim delovanjem. Kljub temu pa je priporočena pazljivost med uporabo kakršnegakoli svetila.

Strokovnjaki priporočajo, da se novejše plafonjere uporablja tudi v domovih, kjer ne moremo ali želimo pogosto menjavati žarnice. Zato so namenjena tudi uporabi na bolj težko dostopnih mestih in v delih naše hiše ali stanovanja, ki jih pogosto ne uporabljamo.

V isti kategoriji: