Semena

Vse za urbano vrtnarjenje

Urban-farmer.si vam ponuja prav vse za urbano vrtnarjenje. To pomeni vrtnarjenje, pri katerem nimate na voljo zemlje, ampak samo lonce ali celo le growbox. Če tudi vas mika, da bi se preizkusili v gojenju rastlin, potem je to pravi naslov za vas! Na voljo so različni lonci in posode za rastline, substrati, vse za klitje rastlin, semena ter še mnogo več. Zato kar hitro poglejte na omenjeni spletni naslov in si poglejte, kakšna semena imajo na voljo in kaj vse še nudijo!

Odlična semena za dobro rast

Za začetek boste za vrtnarjenje potrebovali prostor ter seveda ustrezna semena. Danes na srečo ni treba imeti več velikega vrta, da se lahko lotite tega projekta, ampak bo dovolj že manjši rastlinjak ali nekaj loncev, v katere posadite semena in ki jih postavite na balkon ali kam drugam. Če namreč balkona nimate, lahko uporabite tudi okensko polico ali drug prostorček v vašem stanovanju, kamor v ustrezne posode posadite semena in počakate, da zrastejo.

Najbolje je sicer, če kupite namenski growbox, v katerem lahko zagotovite optimalne pogoje za rast rastlin, a seveda lahko poskusite tudi brez. Growbox je sicer zelo praktičen v primeru, če nimate ustreznega prostora, a bi se vseeno radi lotili gojenja rastlin, vendar boste v tem primeru potrebovali še ustrezne žarnice, prezračevalni sistem in še kaj, da se lahko lotite vrtnarjenja.

Zagotovo pa je pomembno, kakšen substrat in kakšna semena izberete. Od tega, kakšna bodo semena, je namreč odvisno, kako dobro bo rasla rastlina in kako bo uspevala. Če nudite svojim rastlinam še tako dobre pogoje, to prav nič ne pomaga, če semena ne bodo vzklila. Za to, da semena vzklijejo, pa potrebujejo ustrezne pogoje, seveda pa morajo biti semena tudi kvalitetna.

Kaj še potrebujete za urbano vrtnarjenje?

Najprej se morate odločiti, na kakšen način boste vrtnarili. V zadnjem času je recimo zelo priljubljena postala hidroponika, pri kateri se hranilne snovi in gnojila dodaja direktno vodi, s katero se namaka oziroma zaliva rastline.

Hidroponika je primerna tudi za notranje prostore. Nikakor pa ni to edini način, saj lahko vrtnarite tudi klasično – v loncih oziroma posodah. Morate pa rastlinam zagotoviti ustrezen substrat, dovolj svetlobe in primerno temperaturo ter poskrbeti za zalivanje, da bodo semena vzklila.

Zakaj izbrati BARF hrano za naše pse?

Kakovost prehrane je izredno pomembna za pse vseh velikosti, starosti in pasem. Veliko ljudi se odloča za surovo hrano za pse, saj je veliko bolj vsebinsko bogata od procesiranih briketov in konzerv z mesom.

V isti kategoriji: