Napredno svetilo s tehnologijo zaznavanja gibanja

Dobra svetilnost luči, ki jih kupimo za osvetljevanje zunanjosti našega doma je zelo pomembna iz razlogov zagotavljanja varnosti. Zelo zanesljiv je LED reflektor s senzorjem, ki ga lahko postavimo pred vhodna vrata in okoli hiše. Odlično svetilnost nudi tudi na dovozu, pri vhodu v klet, na vrtu in drugje, kjer potrebujemo svetlobo. Dandanes so na voljo LED izvedbe omenjenega svetila, ki porabijo zelo malo električne energije in imajo zelo dolgo življenjsko dobo. Narejeni so tako, da brez težav delujejo več let in zagotovijo visok nivo varnost manjših ter večjih nepremičnin.

LED reflektor s senzorjem ima dolgo življenjsko dobo

Pomembna lastnost vsake dodatne opreme za dom je življenjska doba. To pa zato, ker določa uporabno vrednost na dolgi in kratki rok za uporabnika. Delovanje LED reflektorjev s senzorjem poteka preko polprevodnikov. To so majhni elementi mešanice različnih kovin, ki zasvetijo ko preko njih steče električni tok. Zato lahko delujejo zelo dolgo časa, brez da bi jih bilo potrebno vzdrževati. Dolga življenjska doba je zelo velika prednost, če želimo kakovostno svetilo na katero se lahko zanesemo, da bo brezhibno delovalo zelo dolgo časa.

LED reflektorji s senzorjem predstavljajo napredno in učinkovito rešitev za osvetlitev različnih zunanjih površin.

LED reflektorji s senzorjem so ekološko prijazni

Visok nivo vzdržljivosti in dolga življenska doba delovanja svetil LED omogočata, da je na naravne vire manjši pritisk. Ker je LED reflektor s senzorjem narejen tako, da lahko deluje brez težav tudi po več let, ni potrebna pogosta menjava svetila. Obenem pa ni potrebe po menjavi žarnic, saj te delujejo pri zelo nizki obremenitvi. Zato se le redko okvarijo in imajo zelo visok nivo zanesljivosti. 

Novejši LED reflektorji s senzorjem ne vsebujejo strupenih materialov, kot so svinec, živo srebro, razni plini in podobno. V njih se nahajajo elementi, ki niso strupeni za naravo in človeka. To pa pomeni, da jih je tudi lažje reciklirati, saj vsebujejo le naravne kovine in druge materiale.

Manjša poraba električne energije z LED reflektorji s senzorjem

Uporaba modernih LED svetil nam zagotavlja do 90% nižjo porabo električne energije. Klasična svetila so dokaj neučinkovita pri pretvorbi elektrike v svetlobo, saj se 90% energije pri tem izgubi v okolju v obliki toplote. Pri LED reflektorjih s senzorjem pa ni tako. Sposobni so pretvoriti večino energije iz električnega omrežja v svetlobo, le 10% pa se je izgubi v okolje preko toplote.

Tehnologija senzorja gibanja igra pomembno vlogo pri ekonomični uporabi svetlobe. Svetilo se prižge samo takrat, ko senzor zazna gibanje v svojem vidnem polju. Na ta način je svetilo večino časa ugasnjeno, ko pa potrebujemo svetlobi, pa se prižge. Zaradi svojega načina delovanje, je tudi odlično sredstvo za odvračanje nepridipravov. 

Nizki stroški vzdrževanja

Današnja svetila so dokaj ugodna za nakup, kar tudi velja za LED izvedbe. Ker je LED reflektor s senzorjem sposoben delovati več let, ni potrebno, da nas skrbi o neprestanih okvarah. Ko pa ga je potrebno zamenjati, pa je to zelo ugodno. Dolgo delovanje omenjenega svetila zagotovi, da se samo odplača skozi čas. Tako je mogoče prihraniti ogromno denarja, ki bi ga drugače porabili z nakupom novih svetil, žarnic in druge dodatne opreme za osvetljevanje doma ali druge nepremičnine.

V isti kategoriji: