Okrogle jedilne mize – za kakšne prostore so še posebej priporočljive?

Jedilnice vse pogosteje postajajo povsem samostojni prostori v našem domu, lahko pa takšen prostor še vedno predstavlja samo en del kuhinje. A ne glede na to, koliko prostora ste namenili temu delu doma, je pomembno, da jo opremite s primerno veliko mizo, pri kateri pa je pomembna tudi oblika. Na voljo so mize najrazličnejših oblik. Najpogosteje se kupci odločajo za pravokotne. A enako mikavne so tudi okrogle mize, saj ponujajo svojevrstne prednosti.

Na sploh so mize okrogle oblike najboljša izbira za manjše jedilnice. Enako dobrodošle so tudi tiste kvadratne mize. Za tiste prve mize pa je na primer ena od večjih prednosti ta, da lahko ob njej vsak sedeči dobro vidi ostale. Pogovor je posledično precej lažji, vzdušje ob mizi pa veliko boljše ter prijetnejše.

Okrogle mize so primernejše za manjše družbe

Če smo vas ravnokar navdušili z izborom okrogle mize, naj še enkrat poudarimo, da je miza takšne oblike primernejša za manjše jedilnice in posledično za manjše družbe. Za zelo veliko okroglo mizo so namreč nasproti sedeči kar precej oddaljeni eden od drugega. Pogovor je glasnejši, kar pa je včasih precej neprijetno. Sicer pa večina jedilnic ni tako velika, da bi si lahko privoščili mizo takšne oblike večjega premera.

In če se še vedno nočete odreči okrogli mizi, je najbolje, da kupite manjšo, ki se jo lahko preprosto da raztegniti. V primeru nekoliko večje družbe jo lahko razširite in dobite ovalno mizo.

Ovalne mize še najbolj spominjajo na pravokotne

Če torej manjšo okroglo mizo raztegnete v večjo površino, dobite mizo ovalne oblike. Ta po karakteristikah še najbolj spominja na pravokotno, za katero pa tako in tako veste, da se ponaša s številnimi prednostmi. Vizualno pa se za ovalne jedilniške mize zdi, da zasedejo precej manj prostora, ker imajo zaobljene robove. Takšna miza se odlično obnese v ožjih, manjših jedilnicah. Kljub temu pa potrebujete prostor za več ljudi ob mizi.

A ne glede na to, katera oblika jedilne mize vas bo najbolj prevzela, je enako pomembno, da se odločite za dovolj kakovostne materiale. Nato pa seveda sledi še izbira jedilnih stolov.

V isti kategoriji: