Zakaj je zunanja razsvetljava pomembna?

Neglede na to ali živimo sami ali z družino, je dobro, če zunanji razsvetljavi posvetimo nekaj pozornosti. Tako bomo ustvarili bolj praktično zunanje okolje, ki bo tudi bolj varno, saj bomo videli vse ovire. Poleg tega pa se na tak način tudi zavarujemo pred nepridipravi, saj dobro osvetljena hiša priča, da je nekdo vedno doma. Pravilna svetila bodo tudi izpostavila arhitekturo naše hiše in bodo tudi ustvarila prijeten domač občutek. Tako se bodo obiskovalci in družinski člani počutili sproščeno, prijetno in dobrodošlo v naši hiši, kot tudi zunaj nje.

Ravnotežje med izgledom in varnostjo

Temne predele okoli naše hiše, garaže, vrta in drugih objektov lahko razsvetlimo, zaradi varnosti. Tako bomo lahko ob katerikoli uri se sprehodili po zunanjih prostorih hiše, ne da bi se kje spotaknili ali drugače poškodovali. Tako bomo tudi poskrbeli za varnost obiskovalcev, saj se bodo lažje sprehajali okoli naše nepremičnine. Za varnost pa istočasno poskrbimo tudi na drugačen način, saj dobro osvetljeni prostori odvračajo pozornost nepridipravov.

Zunanja razsvetljava je odličen način, da pokažemo lepoto svojega vrta, vhoda v hišo in tudi okolice. Tako lahko izpostavimo določena drevesa, rastline, vodnjak in druge elemente okoli svoje zemlje. Za delovanje 24/7 so priporočena LED zunanja svetila, ki jih lahko pustimo vedno prižgane, saj imajo zelo nizko porabo električne energije.

 Večja vrednost nepremičnine

Kakršnakoli izboljšava naše hiše bo dramatično povečala njeno vrednost. Zunanja razsvetljava je izredno ugodna za nakup ter odličen način, da izboljšamo vrednost naše nepremičnine. Tako bomo lažje hišo v prihodnosti prodali ali jo oddali v najem, če bo poskrbljeno za estetiko in varnost. 

Obenem bomo imeli na razpolago, kater del naših objektov bi radi izpostavili. Tako bomo lahko izboljšali izgled:

  • Glavnega vhoda v hišo
  • Vrta
  • Brunarice
  • Dovoza
  • Garaže

Možnost so dejansko neomejene, saj imamo na spletu ogromno izbiro svetil. Tako bomo zasledili na www.volino.hr odlično ponudbo zunanje razsvetljave, ki jo lahko uporabimo za objekte vseh velikosti.

Razsvetljava prijazna do narave

Ko se bomo lotevali projekta razsvetljave okolice naše hiše, potem imamo veliko možnost, da to storimo na naravi prijazen način. Prva stvar je, da izberemo LED zunanjo razsvetljavo, ki je izredno učinkovita in porabi zelo malo električne energije. Za zunanje predele, kjer ne želimo, da je vedno prižgana luč, lahko uporabimo senzor gibanja. Ta se aktivira, ko zazna gibanje. Tako bomo tudi prihranili pri porabi energije in znižali mesečni račun.

Varčne LED plafonjere

Izgled vsake hiše je močno povezan z razporeditvijo svetil. Pomembno vlogo igra tudi pohištvo, velikost prostorov, okrasi, kot so slike in podobno. Dejansko pa je posamezna plafonjera lahko funkcionalen in okrasni element v vsaki majhni ali veliki hiši ter stanovanju.

V isti kategoriji: