Pravo orodje za funkcionalen dom

V našem domu in v okolici domovanja je vedno kaj za postoriti. Nekatera opravila so redno na spisku, nekatera redkeje. Včasih nas lahko doleti tudi kakšno popravilo, za katerega je potrebno drago orodje. Tega nato potrebujemo en dan ali nekaj zaporednih dni, po delu ga pustimo samevati v delavnici. Večinoma se nam nakup dragega orodja za kratkotrajno uporabo ne izplača. A imamo kakšne druge možnosti?

Izposoja orodja kot alternativa

Ljudje imamo radi nova orodja, a ko cene presežejo naša pričakovanja, se raje odločamo za druge opcije. Ena izmed teh je, da si orodje izposodimo od prijateljev, znancev ali družinskih članov. Ta način je v vsakodnevni praksi zelo razširjen in praktičen. A kaj, če gre za orodje, ki ga tudi oni nimajo doma?

V tem primeru lahko obiščemo spletno stran najel.bi. Stran ponuja možnost, da si izposodimo orodja, naprave ali stroje od tistih, ki jih imajo in jih trenutno ne potrebujejo. Izposoja orodja na ta način predstavlja ugodno rešitev za vsakogar, omenimo pa lahko tudi ekološki vidik. Kadar manj ljudi opravi nakup in manj funkcionalnega orodja stoji neuporabljenega po delavnicah, veliko naredimo za našo naravo.

Finančne, ekološke in socialne prednosti izposoje

Najem orodja ne predstavlja le velikih prednosti s finančnega in ekološkega vidika, temveč poleg teh še številne druge. V postopku izposoje se povezujemo z drugimi ljudmi in na ta način tvorimo nove socialne vezi. Te so lahko podlaga za nadaljnje sodelovanje ali celo prijateljstva. Poleg tega na enostaven način pridobimo informacijo o uporabi določenega stroja, kar nam prihrani čas, ki bi ga porabili za prebiranje navodil. In nenazadnje nam lahko lastnik stroja pokaže njegovo delovanje v praksi, preden se lotimo dela.

Ponudimo svoje naprave in orodja

Preko spletnega portala najel.bi lahko ponudimo svoje orodje, ki ga imamo na razpolago. S tem si zagotovimo delno povračilo stroškov in hkrati ohranjamo vrednost stroja oziroma orodja. Z najemnikom sklenemo pred izposojo orodja najemno pogodbo, ki nas ščiti v primeru, da gre kaj narobe. Poleg orodja in strojev ter naprav se preko strani oddajajo tudi drugi predmeti in pripomočki za vsakodnevno rabo ter celo prevozna sredstva. Več informacij in odgovore na pogosta vprašanja si lahko preberete na portalu najel.bi.   

V isti kategoriji: