Carnet domene so zaupanje vredne

Izbira domene .hr in .com.hr za našo spletno stran

Izdelava spletne strani je najlažji in najboljši način za doseganje kupcev v domači in tujih državah. Zadnje čase pa Hrvaška predstavlja izredno potencialen trg za nova podjetja in vlagatelje. Izkušnje pa so pokazale, da je za doseganje kupcev na Hrvaškem najbolje uporabiti carnet domene. Temu je tako, saj jim lokalno prebivalstvo najbolje zaupa. Poleg tega pa so to domene, ki jih priznavajo vsi veliki spletni iskalniki. To pa nam odpira možnost konkuriranja tudi že ustanovljenim in uspešnim podjetjem v hrvaški regiji.

Carnet domene so zaupanje vredne

Veliki spletni iskalniki določajo različne standarde o dostopnosti in vidljivosti različnih spletnih strani. Pri tem pa igra teža in zaupanje domene vrhovne ravni zelo veliko vlogo. Srečo pa so carnet domene oziroma njihove končnice .hr in .com.hr v obstoju že od leta 1996.

Carnet domene s končnico .hr in .com.hr

Tako jim zaupajo priljubljeni spletni iskalniki, saj jih smatrajo za verodostojne. Tako je to idealna izbira za širjenje poslovanja na Hrvaški trg. Tako bo naša spletna stran uvrščena višje v iskalnih rezultatih, kar bo povečalo njeno konkurenčnost in prepoznavnost. To pa nam močno olajša grajenje svoje edinstvene blagovne znamke.

Vrhovni registrar CARNET upravlja z domenami .hr in .com.hr

Pravila lokalnih domen za Hrvaško območje določa Croation Academic and Research Network. Ta določa pravila, kot so največja dolžina imena spletnih strani, možnost uporabe šumnikov, upravičence do brezplačnih domen ipd. Samo združenje je v obstoju že od leta 1993 s sedežem v Zagrebu.

Od leta 1993 so se pravila registracije na različne načine spremenila. Osnovna pravila omenjenih domen so tako:

  • Možno je izbrati domeno s šumniki
  • Najdaljše dovoljeno število znakov in črk v imenu je 63
  • Možno je registrirati brezplačno in plačljivo carnet domeno

Plačljive in brezplačne domene carnet

Pri izbiri carnet domene imamo možnost izbire brezplačne in plačljive možnosti. Prvo možnost lahko dobijo osebe s stalnim prebivališčem v Hrvaški. Enako pa velja za organizacije in podjetja, ki imajo dejavnost registrirano v omenjeni regiji. Samo ime pa je omejeno na ime in priimek fizične osebe oziroma ime podjetja.

Plačljive carnet domene pa je možno registrirati pri različnih ponudnikih spletnih storitev na Hrvaškem in tudi drugod. Prednost je pa ta, da je še vedno veliko imen na voljo. Tako lahko hitro najdemo idealno ime za našo spletno stran, ki bo predstavljala našo blagovno znamko ali podjetje.

Priporočljivo je, da gostovanje in domeno kupimo pri istem ponudniku. To je še posebej priporočljivo za tuja podjetja, ki bi rada razširila svoje poslovanje na Hrvaški trg. 

V isti kategoriji: