Domena .si je prava izbira tudi za vas!

Domena .si je v Sloveniji še vedno najpogostejša izbira. Nekdo bi rekel, da je temu tako iz razloga, da so se za takšno izbiro ljudje odločali, ko še ni bilo na voljo veliko drugih možnosti, kar seveda do neke mere drži. Spletne strani, ki so nastale že mnogo let nazaj, imajo prav zaradi tega točno takšno končnico. Zanimivo pa je, da se tudi danes, ko je na voljo ogromno drugih možnosti, za domeno .si odloča toliko ljudi. V resnici je to najbolj priljubljena izbira tistih, ki imajo v lasti spletno stran, zaradi česar je zagotovo dobra izbira tudi za vas.

Najpogostejša domena v Sloveniji

V Sloveniji se največkrat uporablja prav domena .si. Uporabljajo jo tako javne in druge inštitucije kot podjetja, zasebniki, samozaposleni, organizacije in tudi vsi ostali, ki imajo v lasti spletno stran. Vsak, ki se odloča za novo spletno stran, najprej pomisli prav na to končnico. V resnici je domena .si za ogromno spletnih strani odlična ali celo najboljša izbira, saj je prepoznavna, priljubljena, zaupanja vredna ter verodostojna.

Izbira prave domene za vaše podjetje je izredno pomembna za vašo prisotnost na spletu. Kupi domeno, ki je primerna za tebe in zaščiti svojo blagovno znamko.

Veliko ljudem se takšna izbira zdi celo kar samoumevna, zaradi česar pri imenu spletne strani sploh ne razmišljajo o nobenih drugih možnostih, čeprav te seveda obstajajo in celo vedno več jih je. Zaradi tega je primerna za vse, ki imajo spletno stran, ki je usmerjena na slovenski trg, pa naj si bo to predstavitvena spletna stran, spletna trgovina, blog, forum ali kaj drugega. Pri tem res ni prav nobenih omejitev. Lahko bi rekli, da je domena .si v slovenskem prostoru na nek način preprosto univerzalna.

Končnica ni tako zelo pomembna

Raziskave kažejo, da domenska končnica načeloma sploh ni tako pomembna. Ko obiskovalec obišče neko spletno stran, niti ni preveč pozoren na to, kakšno končnico ima url naslov. Zagotovo pa postane pozoren, če se mu ta zdi sumljiv oziroma vsebuje znake ali končnice, ki se uporabniku spleta ne zdijo običajni. Zaradi tega je pri izbiri domenskega imena in končnice pametno biti vsaj malo konservativen in prav zaradi tega je domena .si prava izbira tudi za vas, saj z njo na slovenskem trgu ne morete zgrešiti!

V isti kategoriji: