Toplotna črpalka s plinskim motorjem

Prednosti ogrevanja s plinsko toplotno črpalko

Plinska toplotna črpalka v eni napravi združuje varčno ogrevanje na zemeljski plin s toploto iz narave – iz sonca, zraka, vode ali zemlje. Naprava s pomočjo izkoriščanja energije iz narave lahko dosega zelo visoke izkoristke tudi pri zelo nizkih temperaturah. Na takšen način lahko na zelo učinkovit način pokrijete osnovne potrebe po ogrevanju tudi v zimskem času.

Agregat plinske toplotne črpalke omogoča visoko stopnjo toplotnega udobja. Pokriva namreč lahko tudi toplotne potrebe v času konic. Uporabljate jo lahko za ogrevanje, hlajenje, klimatizacijo pa tudi za razvlaževanje prostorov.

Primerjava plinske in električne toplotne črpalke

Plinska toplotna črpalka vam v primerjavi z električno ponuja precej več prednosti. Ključna prednosti je precej manjša odvisnost od vremenskih pogojev. Plinska omogoča konstantno zmogljivost ogrevanja tudi pri izjemno nizkih temperaturah. Zaradi drugačne tehnologije plinska črpalka pri enaki toplotni moči porabi manj toplote iz narave kot električna.

Plinska toplotna črpalka je bolj učinkovitejša kot električna

Nekatere vrste plinskih toplotnih črpalk zagotavljajo še proizvodnjo manjšega dela električne energije. Plinska črpalka združuje dva zelo zanesljiva vira iz narave. To sta zemeljski plin ter toplota okolice.

Ekološka alternativa za novogradnje in starejše stavbe

Grelniki toplotne črpalke na plin v primerjavi s sicer zelo učinkovitimi kondenzacijskimi plini zagotavljajo še višje, če ne kar rekordne izkoristke – tudi do kar 135 %. Porabo energije ter izpust ogljikovega dioksida lahko zmanjšate, ne da bi se morali odrekati udobju toplote.

Plinska toplotna črpalka je zagotovo izjemno prepričljiva rešitev. Prinaša ekološko pa tudi gospodarno alternativo za novogradnje in tudi za starejše objekte.

Toplotna črpalka s plinskim motorjem

Toplotno črpalko s plinskim motorjem poganja zemeljski plin. Motor z notranjem izgorevanjem učinkovito skrbi za pogon kompresorja. Pri uporabi primarne energije je kompresijska plinska toplotna črpalka veliko učinkovitejša v primerjavi z električnimi. Odpadno toploto, ki nastaja med samim izgorevanjem, namreč lahko uporabi za ogrevanje.

Odlični proizvajalci plinskih toplotnih črpalk

Pri izbiri ustrezne toplotne črpalke za vaše potrebe večjo pozornost namenite tudi proizvajalcem oziroma blagovnim znamkam. Seznam najboljših vam je na voljo tudi na spletu, kjer si lahko preberete še druge ključne prednosti tovrstnih naprav na sploh.

Če se boste v bližnji prihodnosti odločili za nameščanje plinske ali katere koli druge toplotne črpalke, je takšna odločitev zagotovo odlična tudi na daljši rok.

V isti kategoriji: