Kartuša za tiskalnik

Ko tiskalnik ne zazna kartuše

Tiskalnik je dandanes skorajda nepogrešljiva naprava, ki jo je dobro pri roki imeti tudi doma. V tem primeru seveda potrebujemo še cel kup drugih nujnih pisarniških pripomočkov. Z eno besedo jih lahko poimenujemo kar pisarniški potrošni material. Med njim se znajdejo tudi kartuše, ki so lahko različnih vrst.

Za daleč najbolj učinkovite in zanesljive se vsekakor izkazujejo originalne kartuše za tiskalnik, seveda lahko glede na zahtevnost dela izberete tudi druge vrste, ki svoje delo prav tako lahko opravijo dovolj dobro. Včasih pa se, ne glede na vrsto kartuše, pripeti, da tiskalnik tega pripomočka enostavno ne zazna. Kaj storiti v takšnem primeru?

Pred prvo uporabo tiskalnika in priložene kartuše

Pred prvo uporabo tiskalnika ter priložene kartuše zanj, navadno ni večjih težav. Se pa seveda lahko težave hitro pojavijo, kadar želite zamenjati porabljeno kartušo. Najpogosteje se pripeti, da torej tiskalnik kartuše sploh ne zazna.

Pred prvo uporabo tiskalnika in priložene kartuše za tiskalnik se prepričajte, da sledite navodilom za pravilno namestitev. Vaš tiskalnik bo s tem pripravljen za natančno in kakovostno tiskanje.

V takšnem primeru je treba najprej preveriti, ali je izbrana kartuša sploh primerna. To najlaže preverimo kar na embalaži, kjer najdemo zapisane številke serij tiskalnikov. V primeru da ta seveda ustreza, je drugi korak pravilno nameščanje kartuše. Nekatere med njimi se morajo namreč vstavljati nekoliko močneje.

Tretja možnost pa je morda tanek sloj, ki se nabral na zadnji strani kartuše – na čipu. Najbolje, da ga na rahlo poskusimo očistiti, lahko si pomagamo tudi z rahlim radiranjem. Nato novo kartušo ponovno poskusimo vstaviti v tiskalnik.

Zamenjava originalne kartuše s kompatibilno

Na trgu so vam na voljo tudi kompatibilne in obnovljive kartuše. V tem primeru je torej v ospredju skrb za manj onesnaževanja okolja, prav tako tudi zniževanje stroškov nabave kartuš. Če zamenjamo originalne kartuše za tiskalnik s kompatibilnimi, se neredko pripeti, da na zaslonu tiskalnika piše, da gre za napako, ob tem pa se zasveti še opozorilna lučka.

Kako odpraviti napako nezdružljive ali manjkajoče kartuše HP Inkjet Printers HP

Pogosto torej tiskalnik kompatibilne kartuše sploh ne zazna, posledično poslanih dokumentov ne natisne oziroma se že po nekaj listih ustavi njegovo delovanje. Na sploh pa pri vstavljanju takšnih kartuš ne bi smelo biti težav. Če se vam bo torej izpisalo, da gre za napako, potem je najbolje, da menjate kartuše eno za drugo, ne pa vseh skupaj.

V isti kategoriji: