Poročni dan – uživanje v posebnem dnevu

Planiranje porok se začne običajno že pol leta pred mesecem majem. Vendar je izbira poročnih fotografov v današnjem času precej raznolika. V tem članku sledi nekaj napotkov, ki vam bodo olajšali izbiro pravega poročnega fotografa. Ko se odločita za iskanje poročnega fotografa, bosta kmalu spoznala, da je na trgu veliko možnosti. Predlagam, da izbereta vsaj 3 svoje najljubše fotografe, ki jih poznata že prej ali ste ju opazila na preteklih porokah. Pošljita jim povpraševanje, vključno s podatki o datumu in lokaciji poroke ter vašimi željami.

Pomembno je, da se vprašata, kaj vam je pri fotografiranju najpomembneje in koliko časa želita, da fotograf preživi z vama. Po prejemu različnih ponudb in paketov izberita tistega, ki se najbolj ujema z vajinimi pričakovanji.

Ko se srečata ljubezen in talent, nastanejo čudovite poročne fotografije. Foto: Vanessa Tivadar Photography

Stil fotografiranja in obdelave

Ena ključnih odločitev je izbira stila fotografiranja, ki vam je najbolj všeč. Preden se dokončno odločita, si nujno oglejta preteklo delo in fotografije fotografov s prejšnjih porok. Vsak fotograf ima svoj unikaten stil fotografiranja in način obdelave fotografij. Prav tako preglejta fotografovo spletno stran in blog, kjer bosta dobila bolj celosten vpogled v to, kako fotografira celotne poroke.

Srečanje s fotografom ob kavici

Običajno bodo sami poročni fotografi že predlagali prvo srečanje, vendar če tega ne storijo, se lahko zanj odločita sama. Pomembno je, da se prvo srečanje zgodi pred samim poročnim dnem. Na tem srečanju boste lahko ocenili, kako se ujameta s fotografom in kakšen občutek vama daje. Fotograf na poročnem dnevu vama spremlja večji del časa, zato je ključno, da se ob njem počutita sproščeno in udobno ter da imate občutek, da se razumete.

Predporočno fotografiranje – spoznavanje in priprava

Predporočno fotografiranje je odličen način, da še bolje spoznate svojega poročnega fotografa. Z njim lahko skupaj določite termin, preden se bliža poročni dan, ter se odpravite na prvi izlet in fotografiranje. Če fotograf ne predlaga sam, lahko to tudi vi storita. S tem korakom bosta pridobila boljši vpogled v fotografovo delo ter si ustvarila občutek, kako poteka fotografiranje in kaj lahko pričakujeta na samem poročnem dnevu.

Pomen cene in kvalitete fotografij

Cena je prav tako pomemben dejavnik pri izbiri poročnega fotografa. Fotografije imajo vrednost, ki jo določi sam fotograf. Pogajanje o ceni ni običajno. Višja cena se običajno upraviči z višjimi stroški, ki vplivajo na bolj kakovostno izvedbo in končni izdelek. To lahko vključuje uporabo boljše opreme, več časa, posvečenega poroki, večjo osredotočenost na kakovost namesto na kvantiteto (manj porok z višjo ceno), ter bogate izkušnje v svetu poročne fotografije. Cena ne vključuje samo fotografiranja poročnega dne, temveč tudi priprave, obdelave fotografij, stroške opreme, promocijo, ter druge poslovne stroške (računovodstvo, licence za programe itd.). Ne dovolite, da bi prihranek pri ceni ogrozil kakovost vajinih spominov.

Na tej točki se popolnoma prepustita toku dogajanja. Uživajta v svojem posebnem dnevu s prepričanjem, da je edinstven in da ste ga oblikovala po lastnih željah. Proslavita ga s tistimi, ki si jih želita ob sebi in zavestjo, da je ta trenutek vaš.

V isti kategoriji:

    None Found