Kuhinjski bloki v različnih postavitvah

Kuhinjski blok v prostoru, kjer kuhamo in jemo, predstavlja srce našega doma. Pohištveni elementi v tem delu doma morajo ustrezati našim potrebam in življenjskemu slogu. Funkcionalnost je pri izbiri pohištva bistvenega pomena, zato je pomembno, da se odločimo za osnovno postavitev pohištva, še preden začnemo razmišljati o ostali opremi. Bolj, kot bomo upoštevali zasnovo, lažje bomo izkoristili svoj prostor.

Obstaja več priljubljenih postavitev, od katerih vsaka služi nekoliko drugačnemu namenu, posebej pri skladiščenju, uporabi delovnega prostora in pri učinkovitosti. Kuhinjski bloki tako prihajajo v različnih postavitvah, nekatere izmed njih pa si bomo ogledali v nadaljevanju.

Pohištvo v obliki črke L

Postavitev pohištva v obliki črke L pomeni, da je ena stran pohištva daljša od druge. Zaradi povezave s širšim kuhinjskim prostorom je blok v obliki črke L idealen za bivanje v odprtem slogu in pri tem služi kot dobra izbira pri družinah, katere potrebujejo večnamenski prostor. Če želimo pri takšni postavitvi pridobiti dodatne prostore za shranjevanje, tedaj se lahko odločimo za postavitev osrednjega otoka z dodanimi predali in vratci.

Ravno linijsko pohištvo poteka po eni strani stene

Ravno linijsko pohištvo predstavlja idealno rešitev za manjše prostore in stanovanja, saj poteka le po eni strani stene in je pri tem preprosto zasnovano. Linijsko pohištvo je za lastnike stanovanj tudi cenovno ugodno, a vendar predstavlja najbolj praktično rešitev za umestitev v manjši prostor. Če nam takšno pohištvo ne ponuja dovolj prostora za kuhanje in pripravo jedi, tedaj lahko v kuhinjo namestimo dodaten pult ali otok v sredini prostora.

Postavitev pohištva v obliki črke U

Postavitev kuhinjskega pohištva v obliki črke U je idealna možnost za vsa gospodinjstva, kjer veliko kuhajo in se v kuhinji predvsem tudi pogosto zadržujejo. Pohištvo v obliki črke U poteka po treh različnih stenah in pri tem omogoča veliko prostora za shranjevanje in pripravo jedi. Dodatne površine uporabniku omogočajo veliko mero fleksibilnosti pri pripravi jedi, kuhanju, čiščenju in shranjevanju hrane. Kuhinjski blok v obliki črke U predstavlja odličen primer oblikovanja tega prostora, kjer postavitev umivalnika, štedilnika in hladilnika ustvarja učinkovito delovno območje.

Predpasnik in kuharska kapa – izvirno darilo za res dober žur, pa naj bo to piknik na prostem ali zabava v gostilni. Preberi več …

V isti kategoriji: