Otroci pri kosilu v šoli

Pomembnost ohranjanja čistosti šol in vrtcev

Ohranjanje čistega okolja v različnih šolskih in drugih ustanovah je pomembno iz številnih razlogov. Kakovostno in redno pomivanje v šolah in vrtcih doprinese višje zadovoljstvo učencev kot tudi zaposlenih. Obenem je tako mogoče ustvariti tudi boljše okolje za učenje, kar se pokaže v višjih ocenah, hitrejšemu ustvarjanju novih prijateljstev, ter splošni boljši atmosferi počutja v sami šoli. Seveda pa čistost stolov, miz, tabel, tal in drugih elementov varuje zdravje vseh zaposlenih, učencev in obiskovalcev šole.

Pomivanje posode v šolah in vrtcih

Vsaka šola in vrtec morajo poskrbeti za veliko lačnih ust. Zato pa potrebujejo večjo površino za kuhanje in pripravo hrane. Večinoma se hrana pripravlja v raznih večjih posodah in drugih kuhinjskih elementih. Zato je pomivanje posode v šolah in vrtcih zelo pomembno, da je opravljeno temeljito. To je mogoče doseči z naprednimi stroji, ki so industrijske kakovosti in namenjeni pomivanju večjih in tudi manjših količin kuhinjskega pribora, krožnikov, kozarcev ipd.

Pomivanje velike količine posode v šolah in vrtcih je zelo pomembno in z naprednimi pomivalnimi stroji je delo opravljeno kakovostno in hitro.

Napredni pomivalni stroji za šole bodo tudi poskrbeli, da bo vsa posoda razkužena, vsi zasušeni in zažrti madeži pa odstranjeni. Ker so omenjeni stroji visoke kakovosti, bodo zanesljivo delovali zelo dolgo časa z minimalnim potrebnim vzdrževanjem.

Pomivalni stroji za šole

Vsak gostinski obrat potrebuje svoj stroj za pomivanje kuhinjskih pripomočkov in drugih elementov. Enako pa velja za šole, saj kuharji in drugo osebje večkrat na dan pripravi tople obroke za vse zaposlene kot tudi študente oziroma dijake. Pri tem nastane dokaj velika količina umazanih posod, ki jih je na roko nesmiselno prati. Veliko boljša izbiro so pomivalni stroji za šole, ki hitro in učinkovito očistijo raznovrstno jedilno opremo, krožnike ipd. Narejeni so tako, da so lahko v pogonu skozi cel dan. Pri tem pa se ne pregrevajo ali izgubijo svojo učinkovitost delovanja.

Gostinska oprema za šole

Priprava hrana v šolskih ustanovah je zelo podobna pripravi hrane v gostilnah. Zato je zelo priporočljivo, če se celoten proces pohiti in olajša z uporabo primerne opreme. Raznovrstna gostinska oprema za šole hitro olajša pomivanje, pranje in druge ključne procese v kuhinji. S tem pa se osebje razbremeni številnih skrbi, kar jim omogoča, da se lahko posvetijo drugim nalogam, ki so v tistem trenutku bolj pomembne.

Pomivalni stroji za šole olajšajo delo osebju

Posebej uporabne naprave so dehidratorji hrane. Te poskrbijo, da se ostanki hrane strdijo in posušijo. To pa zmanjša njihovo velikost do 90% in tudi več. S tem lahko šola prihrani pri stroških upravljanja z biološkimi odpadki. Obenem pa olajša pomivanje v šolah in vrtcih, saj je s posušeno hrano veliko lažje manipulirati.

V isti kategoriji: