Širitev našega poslovanja v Slovenijo

Če razmišljamo, da bi razširili svoje poslovanje v tujino, se moramo pripraviti na različne zakone in regulacije. Tukaj so skoraj vedno v ospredju davki, saj se razlikujejo od države do države v kateri mislimo poslovati. Vse to zahteva dobro izdelavno strategijo, ki mora biti merljiva in strokovno podkovana z izkušnjami in znanjem. Davki v Sloveniji so tako, kot v mnogih državah, podvrženi različnim regulacijam in stopnji obračuna, katero moramo podrobno poznati. Poglejmo si, zakaj je temu tako in kje lahko poiščemo pomoč.

Izdelava strategije

Širitev poslovanja je morda največji podvig vsakega podjetja. Če pa to storimo na tak način, da se širimo v druge države, pa je zahtevana izjemna previdnost in natančnost. Davki v Sloveniji so drugačni, če želimo prihodke obdržati v državi, ali pa jih prenesti domov. Odvisno je od naše strategije, ki jo bomo vpeljali. Nekatera podjetja želijo biti fizično prisotna v tujini, druga pa samo poslovati in imeti dobro pretočnost dobička do matične države.

Internacionalni zakoni, ki uravnavajo davke, se morda zdijo dokaj zahtevni na prvi pogled, vendar ni tako. Če nam pomagajo strokovnjaki iz svetovalno-finančnega podjetja, kot je protax.it, smo vedno na pravi poti, kar se tiče sledenja zakonodaji in varovanju svojega poslovanja.

Struktura našega poslovanja

Davki v Sloveniji so znani po tem, da so dokaj visoki. To je izredno pomembno, saj jih moramo upoštevati in pravilno obračunati mesečno in letno. Tako se izognemo nepotrebnim zamudam in kaznim, ki se lahko pokažejo nepričakovano, če ne upoštevamo zakonodaje do popolnosti.

Poleg tega je izjemno pomembna tudi lokacija, kjer imamo prijavljeno podjetje. V sklopu tega moramo tudi upoštevati:

  • Osebo, ki odpre podjetje
  • Omejitve korporacij in velikih podjetij
  • Dejavnosti s katero se bomo ukvarjali

Delikatno in previdno ravnanje z davki je potrebno, če se želimo izogniti nepotrebnim stroškom. Enako pomembna je pretvorba valut in nakazovanja denarja na račune v različnih državah. Vse to regulirajo zakoni na katere se moramo predhodno pripraviti.

Naše podjetja v drugi državi

Ko se odločimo, da bomo pričeli poslovati z drugo državo, smo lahko priča mnogim zapletom. Temu je večinoma tako, ker svoje podjetje izpostavimo davčni strukturi v drugi državi. To pomeni, da odgovarjamo tudi za vse zakone v gostujoči državi. Tudi, če imamo zaposlene ljudi v našem podjetju, ki deluje v tujini, nas lahko davki v Sloveniji udarijo po žepu na veliko različnih načinov.
Za najboljše strokovne nasvete in izdelavo kvalitetnega načrta priporočamo obisk spletne strani protax.it.

V isti kategoriji: