Specializirana oblačila za delo povečajo našo varnost

Nevarna dela na višini, spolzkih podlagah ter grobem terenu zahtevajo ustrezna oblačila. Če bi taka dela opravljali v kavbojkah in superegih, bi resno ogrozili svojo varnost. Od vseh oblačil so izredno pomembne delovne hlače. Narejene so iz trpežnih materialov, ki nam ščitijo noge pred poškodbami. Poleg tega pa imajo funkcijo, da se prilegajo delovnim čevljem, brez da bi morali raztezati ali poškodovati tkanino samih hlač. Nošnja primernih oblačil pri nevarnih opravilih je tako močno priporočena, saj bomo delo opravili hitreje in bomo bili med tem bolj varni.

Boljša vzdržljivost tkanine

Delovne hlače so narejene iz ojačane tkanine, ki je narejena, da vzdrži vsakodnevno obrabo pri delu. Tako se lahko sklanjamo na grobih površinah, ne da bi obrabili same hlače. Tako so tudi odporne na dnevno obrabo, ki jih lahko povzročijo ostra orodja, nepričakovani udarci ter vlažna in umazana tla.

Najhuje je, če po dolgem delovnem dnevu ugotovimo, da smo strgali svoja oblačila, in da bomo potrebovali zamenjavo. Z delovnimi hlačami pa teh skrbi ni, kar pomeni, da se lahko popolnoma fokusiramo na zadano nalogo.

Več prostora za dodatno opremo

Dodatni žepi pridejo zelo prav, če moramo nositi s seboj različna orodja, vijake, očala ter drugo opremo. Delovne hlače so narejene tako, da imajo čim boljšo razporeditev žepov in zank. To pomeni, da bomo lahko:

  • Nosili različne delovne pasove 
  • Razpolagali z več prostora za malenkosti, kot so svedri, matice, vezice, metri ipd.
  • V hlačah nosili dodatna orodja in pripomočke, ki nam bodo pomagali pri delu

Najbolj nadležno je, če se moramo konstantno vračati po orodje, saj ga ne moremo nositi s seboj. To je izredno moteče in časovno potratno. Če pa nosimo delovne hlače, pa bomo bolj učinkoviti pri delu. Tako ne bo potrebno, da vedno ponovno iščemo nastavke za sveder, izvijače ipd. v kovčku z opremo.

Vrhunska zaščita nog

Najbolj pomembna naloga specializiranih hlač za delo je ravno zaščita. Pri nenehnem sklanjanju na vročih, mrzlih ter vlažnih površinah, lahko hitro poškodujemo kolena ali se prehladimo. Zaradi močnejše tkanine, smo s hlačami za delo zavarovani pred okolijskimi nevarnostmi. Ob istem času pa imamo zavarovana kolena in noge pred ostrimi orodji ter materiali, ki bi nas lahko poškodovali.

Na spletni strani www.habeco.si lahko zasledimo odlično ponudbo varnostnih oblačil, kot tudi ostale opreme.

V isti kategoriji: