ploščati grelci

Kakovostni ploščati grelci se uporabljajo v različnih panogah industrije

Različni električni grelci so zelo iskani in zaželeni, saj imajo zelo širok spekter uporabe. Med njimi so tudi ploščati grelci, ki se uporabljajo podobno kot cevni grelci, predvsem tam, kjer ni potrebe po visokih temperaturah. Najpogosteje so to razni industrijski obrati, kot je na primer čevljarska, šiviljska, gumarska in tekstilna industrija.

Dimenzije ploščatih grelcev so zelo različne, odvisno od namena njihove uporabe, prav tako pa lahko izbirate med različnimi močmi ploščatih grelcev. Z različno izbiro in dimenzij se zadovolji najrazličnejšim potrebam naročnikov, če pa so vaše zahteve posebne, se lahko odločite za izdelavo po meri.

Ploščati grelci so lahko izdelani na različne načine

Ploščati grelci so sestavljeni tako, da je je grelna žica navita okoli mikanita ali naravnega skrilavca. Vsak takšen grelec ima tudi ustrezen električni priključek, ki je iz bakrene, NiCr ali močno legirane žice. Ta je izolirana s silikonom ali steklenimi vlakni. Mesto električnega priključka je prilagojeno potrebam in zahtevam naročnika in je lahko na katerem koli delu ploščatega grelca.

Ploščati grelci se zelo pogosto uporabljajo v industriji, tudi v čevljarski.

Če si boste podrobneje ogledali ploščate grelce, boste ugotovili, da se le ti razlikujejo tudi po svoji zunanjosti. Nekateri ploščati grelci so brez plašča, druga pa s plaščem. Da imajo tovrstni grelci plašč pomeni, da so grelne žice vpete med dva kosa nerjavečega jekla, svetlo vlečenega jekla ali pa medenine. To zagotavlja zaščito pred mehanskimi poškodbami.

Preberite tudi članek: Pomembnost ohranjanja čistosti šol in vrtcev

Ohranjanje čistega okolja v različnih šolskih in drugih ustanovah je pomembno iz številnih razlogov. Kakovostno in redno pomivanje v šolah in vrtcih doprinese višje zadovoljstvo učencev kot tudi zaposlenih. Obenem je tako mogoče ustvariti tudi boljše okolje za učenje, kar se pokaže v višjih ocenah, hitrejšemu ustvarjanju novih prijateljstev, ter splošni boljši atmosferi počutja v sami šoli.

Posebnosti ploščatih grelcev so več kot očitne

Poleg svojega tipičnega izgleda imajo ploščati grelci kar nekaj posebnosti. Njihova standardna debelina je med 3 in 5 mm, medtem ko so tisti brez plašča celo tanjši, in sicer le 2 mm. Priključek ploščatih grelcev je na mestu, ki ga želi naročnik, zato je popolnoma prilagodljiv. Če tovrstni grelci niso vpeti med dve kovinski plošči, potem ne bodo delovali. Zato je izrednega pomena, da so izdelani v skladu z vsemi tehničnimi predpisi in normami.

Če se odločate za naročilo po meri, poleg mesta električnega priključka lahko izbirate tudi njegovo napetost, moč, dolžino in širino. To so tudi glavne karakteristik ploščatih grelcev, na podlagi katerih se med seboj razlikujejo. Seveda pa ne smemo pozabiti tudi na kakovost izdelave, ki je ključnega pomena za brezhibno delovanje.

Več o ploščatih in drugih grelcih si poglejte na spletni strani Elektromehanika-hozic.si.

V isti kategoriji: