Igra človek ne jezi je super!

Se še spomnite igre človek ne jezi se? Se spomnite, kdaj ste jo nazadnje igrali? To je igra, ki jo poznajo vse generacije in prav je, da jo predstavite tudi svojim otrokom in vnukom, če je še ne poznajo. Pravila so tako enostavna, da lahko to igro igrajo tudi majhni otroci in se na ta način učijo upoštevanja pravil, sodelovanja, metanja kocke, štetja pik pa tudi sladkosti zmage in prenašanja poraza. Hkrati pa gre za igro, ki poveže vso družino in poskrbi za kvalitetno preživet skupni čas, kar je vsekakor neprecenljivo.

Družabna igra za vse generacije

Igra človek ne jezi se je popularna že mnogo let, prav tako kot rubikova kocka. To pomeni, da gre za res kvalitetno družabno igro, ki nikoli ne pride iz mode in ki jo mora poznati prav vsak otrok tudi danes. Prav je, da jo spoznajo tudi vaši otroci, saj bodo zagotovo uživali v njej. Še bolj pa bodo uživali, če boste izbrali kakovostno igračo, s katero se boste lahko igrali več desetletij ali pa bo počakala celo naslednje generacije.

Figure morajo biti dovolj velike, da jih bodo otroci brez težav prijeli in premikali po igralni ploskvi, slednja pa mora biti pregledna in jasna, saj to mlajšim otrokom močno olajša sledenje pravil. Ploskev mora biti narejena iz materiala, ki se ne guba in mečka, saj to otežuje igro. Pomembne pa so tudi pisane barve, ki jo naredijo še bolj privlačno za otroke.

Preberite naslednji članek: Igranje otrok z lesenimi igračami

Leseni vlakci in seti z vlakci so idealni za igranje več otrok skupaj. Sodelujejo lahko pri sestavljanju prog in si pri tem burijo domišljijo. Odlična igrača za otroke, ki so ravno odkrili, kako zabavni so leseni vlakci in lesene železnice.

Igranje družabnih iger je poučno in zabavno

Vsekakor velja, da družabne igre igramo predvsem zaradi zabave, vendar pa so lahko tudi poučne. Otroci se na tak način učijo sodelovanja, komunikacije, pa tudi izražanja čustev ob zmagi ali porazu, upoštevanja pravil in štetja.

Na začetku boste pri štetju pik na kocki in na poljih morali mlajšim otrokom malo pomagati še vi, a kmalu bodo usvojili pravila in se jih držali. Ob tem pa se bodo zelo zabavali, se smejali, pa tudi malo negodovali, če jim kdaj ne bo uspelo. Vendar se je treba naučiti tudi tega, kako prenašati poraze brez jeze, in prav tega nas uči tudi družabna igra človek ne jezi se.

V isti kategoriji: