Tehnologija

Žično ali brezžično z računalnika na TV

Vsi navdušenci nad sodobnimi digitalnimi pripomočki se bodo zagotovo razveselili Linksysovega predvajalnika dvd z brezžično povezavo g media link. Poleg samega predvajalnika je v paketu tudi oprema za brezžični prenos videa, glasbe in slik z osebnega računalnika na televizijski sprejemnik ali glasbeni stolp. Tipična področja uporabe so gledanje digitalnih posnetkov (mpeg ali divx), ki so shranjeni v računalniku, kar na televizijskem zaslonu, enako je moč pregledovati digitalne fotografije (ob tem pa poslušati digitalno glasbo) ali na televizijskem zaslonu gledati spletno televizijo oziroma preko domačega glasbenega stolpa poslušati glasbo s spleta.

IBM združuje skupine

Po nekaterih informacijah naj bi se pri IBM odločili za združitev dveh poslovnih skupin: mikroprocesorske in strežniške. S tem naj bi izboljšali razvoj lastnih procesorjev. Skupni oddelek naj bi se imenoval system and technology group, vodila pa ga bosta sedanja šefa vsake od posameznih skupin BillZeitler in John Kelly. Zaradi združitve naj ne bi bilo nobenih odpuščanj.

.

Stoletna vzdržljivost natisnjenih fotografij

Pri Hewlett Packardu so se nedavno pohvalili, da njihovi novi profesionalni tiskalniki izdelujejo fotografije, ki ne zbledijo celih 155 let (črnobele) oziroma 73 let (barvne). Preizkus so izvedli pri neodvisni ustanovi Wilhelm imaging research v običajnih pogojih s serijsko kartušo in tiskanjem na fotografski papir HP premium plus.

Symantec varuje v spletu

Nova družina namenskih naprav clientless VPN gateway 4400, ki jo je Symantec predstavil pred kratkim, na trg pa naj bi prišle že do konca tega meseca, omogočajo enostaven, a varen dostop do poslovnih omrežij na daljavo. Administratorjem pri tem ni treba vedno znova nameščati in skrbeti za odjemalsko programsko opremo, namenjeno navideznim zasebnim omrežjem (VPN), novost odlikuje tudi prilagodljivost potrebam posameznih uporabnikov. Vse omrežne komunikacije so zavarovane z močnim šifriranjem, uporabljena tehnologija pa uporabnikom pomaga pri odpravljanju najpogostejših ranljivih mest v omrežjih in operacijskih sistemih.

Brezplačno povečanje hitrosti dvd-zapisovalnikov

Sony electronics vse lastnikom dvd-zapisovalnikov iz družine 530 omogoča brezplačno nadgradnjo vgrajene programske opreme, s katero se hitrost zapisovanja podatkov poveča s 4-krat na 8-krat (plošče dvd-r) oziroma z 2-krat na 4-krat (plošče dvd-rw). Nadgradnja je do konca februarja na voljo na Sonyjevi spletni strani, namenjeno podpori uporabnikom.

HP prevzema …

Pod okrilje Hewlett Packarda bosta v kratkem prišli podjetji Novadigm in Consera software. ki se ukvarjata z razvojem programske opreme za upravljanje z razvejanimi sistemi IT. HP z nakupom želi okrepiti in avtomatizirati programska orodja iz družine open view, saj naj bi kupcem ponudili rešitve za osrednje vodenje celotne informacijske infrastrukture, ne glede na razvejanost ali zapletenost posameznih sistemov.

… tudi Sun microsystems se širi

Kealia je sorazmerno neznano ime, pa vendar v svetu razvoja mikroprocesorjev cenjeno, saj za podjetje Advanced micro devices razvija procesorje opteron. Podjetje vodi soustanovitelj Sun microsystems Andy Berchtolsheim, ki se z nameravano prodajo vrača v podjetje, ki ga je pomagal ustanoviti. Scott McNeally, drugi soustanovitelj in izvršni direktor Sun microsystems je pozdravil odločitev po njegovih besedah odličnega in talentiranega oblikovalca procesorjev na eni plošči za delovne postaje. Z novo pridobitvijo naj bi Sun začel s trženjem procesorjev opteron in se tako odmaknil od strategije, po kateri so v preteklih letih prodajali le računalnike z lastnimi procesorji ultra sparc. Prvi računalnik z dvema opteronoma so že predstavili, v naslednjem četrtletju naj bi sledila še štiriprocesorska različica.

Wordpress website enhanced by true google 404