Rešite se premočnih spon

9775b38c6f8aa95668c5ba25f8421560

Se vas partner oklepa kot pijavka? Morda imate občutek, da se dobesedno lepi na vas? Takšna ljubezen vas prav gotovo ovira in vam ne pusti dihati. Preudarno in postopoma se lahko znebite premočnih ljubezenskih spon. Kako?

Ko je ljubezen še mlada in sveža, se partnerja ne moreta dovolj naužiti drug drugega. Toda prej ali slej opoj hormonov in čustev pojenja, se umiri, takrat pa postane bližina, po kateri sta v začetku tako močno hrepenela, moteča in utesnjujoča. Denimo ko vas večkrat na dan pokliče v službo in pove, da je želel zgolj slišati vas glas. Pa tudi takrat, ko misli, da mora biti vedno poleg, ko se srečate s prijateljicami ali se odpravite na ogled izložb ali razprodaje. Nenadoma se zaveste: partner me utesnjuje. Včasih tako močno, da vas tišči v prsih in imate težave z dihanjem. Kljub temu ga ne želite izgubiti, saj ga ljubite. Ko bi le razumel, da je izkazovanje njegove ljubezni pretirano.

Nadzor zaradi ljubezni

Se sprašujete, zakaj nekateri potrebujejo toliko navezanosti in pretirane bližine druge polovice? Psihologi pojasnjujejo, da ima partner, ki se drugega oklepa na vsakem koraku, pomanjkljivo samozavest, iz katere izvira njegov strah. Običajno se boji, da se bo zgodilo kaj nepredvidenega, če sopotniku ne stoji vselej ob strani. Z drugimi besedami to pomeni, da ga želi nadzorovati, čeprav se mnogi prikrite želje niti ne zavedajo in so globoko prepričani, da so najbolj razumevajoči partnerji. Kdor drugega utesnjuje in mu omejuje osebno svobodo, je verjetno že v mladosti doživljal osebne travme. Morda je imel kot otrok občutek, da ga starši ne jemljejo dovolj resno, da ga nimajo resnično radi, in je nenehno živel v strahu, da bo izgubil še tisto drobtinico naklonjenosti, ki so mu jo podarili. Tak človek tudi v odraslosti povsod vidi nevarnosti, ki bi lahko ogrožale njegovo ljubezen in ga prikrajšale. Trdno namreč verjame, da brez partnerja ni popoln.

9775b38c6f8aa95668c5ba25f8421560

Wordpress website enhanced by true google 404